Зеленський розповів, як домовлявся з Путіним про повернення кордону на Донбасі (Відео)

10 декабря 2019 г. в 23:49

Володимир Зеленський запропонував створити спецгрупу для повернення контролю над кордоном з Росією на Донбасі.

Президент Володимир Зеленський запропонував створити окрему групу в мінській Тристоронньої контактної групи для організації поетапного повернення Україні контролю над кордоном на Донбасі.

Про це він повідомив в Парижі, на брифінгу після завершення зустрічі в “Нормандському форматі”. Трансляцію брифінгу глави держави вів “112 Україна” в офіційному Youtube-каналі, передає НАРОДНА ПРАВДА.

“Моя позиція полягає в тому, що відновлення контролю за кордоном має відбутися до виборів. На жаль, я вважаю, що найбільша поразка для України в Мінську – це кордон”, – заявив президент України.

Він акцентував увагу на необхідності створення окремої групи на ТКГ в Мінську, яка буде займатися виключно питанням поетапного відновлення українського контролю над кордоном.

“Для України межа – це питання безпеки, для Росії – політики. Ми заручники Мінська, але я сказав йому (Путіну – ред.), що ми на це не підемо, а він – що не бачить іншого виходу. Але потім ми почали говорити про це і домовилися, що треба поговорити”, – сказав Володимир Зеленський.

Разом з тим, Зеленський не бачить проблеми в “формулі Штайнмаєра” і вважає, що це може бути свого роду “компроміс на компроміс”.

Суть суперечностей між Зеленським і Путіним полягала питанні черговості виборів на Донбасі та повернення контролю України над кордоном. Путін наполягав, що вибори на підконтрольних територіях повинні передувати відновлення контролю Києва над кордоном. Дана вимога, чітко прописане в Мінських угодах, викликало заперечення Зеленського.

narodna-pravda.ua

EXMO affiliate program