“Жінку навпіл розірвало”: подробиці з місця російського обстрілу Курахового (ВІДЕО)

8 декабря 2022 г. в 21:00

7 грудня армія Росії 35 разів атакувала Донецьку область. Під масованими обстрілами опинилися житлові райони Бахмута, пункт видачі гуманітарної допомоги в Ямполі та центральний міський ринок у Кураховому. Там унаслідок артилерійського обстрілу загинуло 10 осіб. Про це сьогодні, 8 грудня, з місця подій розповіла кореспондентка телеканалу FREEДОМ Альона Грамова.

Один з епіцентрів вчорашнього обстрілу міста — курахівський центральний ринок. О пів на другу дня росіяни завдали удару по торговельних точках, де було велике скупчення мирних жителів.

“Та я в шоці була, я навіть не пам’ятаю, чула звук і все! А зараз шумить у вусі, я навіть не чую зараз. Багато було людей на ринку в цей момент”, — каже місцева жителька Наталя.

Жінка працює продавцем однієї з торговельних точок. Від уламків російських снарядів, що летіли на всі боки, їй вдалося врятуватися. На відміну від її знайомої, яку Наталя бачила за годину до події. Медикам не вдалося її врятувати.

“Наташа, ось перший кіоск, каву і чаї продавала, ковбаски, сирки. А з цигаркового кіоску жінку розірвало. Навпіл розірвало і кишки вилізли”, — розповіла Наталя.

За даними Національної поліції України, російські війська завдали по місту десяток артилерійських ударів. Загинуло 10 осіб, ще 8 дістали поранення. Уламками посікло житлові приватні та багатоповерхові будинки. Пошкоджено заправну станцію та автовокзал. Почувши перші вибухи, люди намагалися сховатися в укриття.

Усі загиблі були мирними жителями міста. І вони не перші жертви обстрілів. Російські війська неодноразово атакують житлові масиви та об’єкти міської інфраструктури.

“Тут я перебуваю з другого серпня, вже близько 30 або більше вбитих, тільки вбитих. Того тижня трьох убили, на дамбі рибалку вбили, і між 11 і 13 будинком чоловіка вбили, і жінку поранили, і перед цим, і ось учора”, — розповів житель Мар’їнки Микола.

До Курахівської громади, яка вже практично щодня зазнає обстрілів російської армії, входять 28 населених пунктів. До початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України там проживало близько 40 тисяч мирних жителів. Сьогодні залишаються 20 тисяч осіб.

Центральний міський ринок Курахового офіційно зачинено після вчорашнього масованого обстрілу, там лише зрідка можна було побачити продавців торговельних точок, які намагалися винести вцілілий товар.

EXMO affiliate program