Жителі окупованої Горлівки обурені: окупанти кажуть дітям, що вони «повинні вмерти за республіку»

3 января 2018 г. в 07:11

Жителі окупованої Горлівки обурені тим, які цінності нав’язують дітям окупанти й бойовики. Люди нарікають, що ті жорстоко руйнують психіку дітей, які живуть на тимчасово окупованих територіях, повідомляють news.dn.ua.

Дітей регулярно водять на «екскурсії» в казарми та комендатуру, навчають поводитися зі зброєю, рити окопи, переконують , що ті «повинні вмерти за республіку». Окупанти й так звані волонтери від «ДНР», які назвалися «Батальон «Ангел», відправили 45 дітей із окупованого Зайцевого в Москву. Подорож була приурочена до Нового року.

Втім дітей розмістили в підмосковному пансіонаті, а ялинку їм підібрали тематичну — у музеї Великої Вітчизняної війни на Поклонній горі. Активисти вирішили, що в новому році дітям найцікавіше буде дізнатися про війну. Дітям подарували пілотки, дали пограти в війну, «взяти Рейхстаг» і запалити разом з Дідом Морозом «Ялинку перемоги» в декораціях зруйнованого Берліна. Подарунки також були тематичними — шоколад і цукерки «Перемога», консерви з «солдатською кашею». Крім того, дітей, одягнених в куртки та пілотки, повели вночі в заметіль до монумента «Штик» на Поклонній горі.

news.dn.ua

EXMO affiliate program