Жорсткий карантин і зупинка транспорту в Україні: лікар зробила прогноз і назвала терміни (відео)

23 ноября 2020 г. в 14:40

Громадський транспорт є місцем з найвищою ймовірністю заразитися коронавірусом, стверджує лікар Марина Маменко.

Влада буде змушена запровадити жорсткий карантин в Україні замість профілактичних заходів вихідного дня. Щоб розвантажити лікарні, знадобиться 2-3 тижні. Слід зупинити громадський транспорт, який є найбільш небезпечним місцем потенційного зараження.

Такий прогноз зробила лікар-педіатр, доктор медичних наук Марина Маменко в ефірі телеканалу Україна 24, коментуючи епідемічну ситуацію в країні.

За її словами, прийде час, коли країна перейде до жорстких протиепідемічних заходів, оскільки потрібен певний час для того, щоб розвантажити лікарняні ліжка.

"Мені здається, що в певний час ми прийдемо до тотального локдауну – 2-3 тижні необхідні для того, щоб розвантажити лікарні. Якщо ми не готові до свідомих обмежень щодня, змушені будемо терпіти більш суворі зовнішні обмеження", - зазначила Маменко.

Як вважає лікар, під час нових протикоронавірусних заходів слід зупинити роботу пасажирських перевезень, тому що в громадському транспорті з'являється висока ймовірність зараження коронавірусом через нехтування профілактичними заходами.

"Громадський транспорт - це місце, де з найбільшою ймовірністю можна отримати інфікування. Якщо на початку карантинних обмежень навесні якось намагалися водії стримувати населення, і населення було більш свідомим, то складно сказати, що є обмеження зараз", - вважає лікар.

Доктор Маменко підкреслила, що в період тотального локдауну громадський транспорт потрібно мобілізувати для потреб тих людей, які працюють в аптеках, лікарнях і продуктових магазинах.

EXMO affiliate program