Жорсткий карантин в Європі: як різні країни "закриваються" через пандемію (відео)

22 октября 2020 г. в 17:30

В багатьох країнах Європи маски вже є обов'язковими навіть на вулиці, а в деяких людям навіть забороняється виходити з дому без нагальної потреби.

Європейські країни одна за одною запроваджують жорсткий карантин та навіть комендантську годину через другу хвилю коронавірусу, що продовжує набирати обертів.

Ірландія

З 21 жовтня в Ірландії першій в Європі почав діяти жорсткий карантин через стрімке зростання кількості нових випадків захворювання коронавірусом. Триватиме він цілих шість тижнів.

Зокрема, в країні закриваються всі магазини, крім продуктових і аптек, не працюватимуть перукарні, салони краси та фітнес-клуби. Підприємства громадського харчування зможуть продавати їжу із собою або доставляти її додому. Громадянам дозволено пересуватися в радіусі 5 км від домівки. При цьому дитячі садки, школи та будівельні об'єкти продовжать працювати.

Уряд Ірландії також попросив ірландців обмежити контакти сімейним колом, до нього можна додати людей, які доглядають за хворими, літніми людьми і дітьми. При цьому уряд запропонував встановити додаткові штрафи в розмірі до 500 євро для громадян, що влаштовують великі домашні вечірки під час карантину.

Німеччина

Альпійський регіон на півдні Німеччини першим в країні з моменту першої хвилі коронавіруса оголосив про запровадження повного карантину. Таким чином, як пише "Європейська правда", 105 тисяч жителів громади Берхтесгеденер на кордоні з Австрією зможуть залишати будинки тільки з найважливіших причин протягом наступних двох тижнів.

Відтак, школи, ресторани, бари, театри, спортзали, кінотеатри і готелі в регіоні будуть закриті, але церковні служби дозволять, адже, як відомо, Баварія - найбільш релігійний регіон країни.

Словенія

У Словенії запровадили комендантську годину у зв'язку з поширенням коронавируса. Таким чином, жителі країни не можуть виходити на вулицю без крайньої необхідності з 21:00 до 06:00 ранку.

Крім того, уряд країни прийняв рішення про введення в країні на 30 днів режиму надзвичайного стану.

Також заборонено пересування між регіонами, які найбільш постраждали від пандемії, а кількість людей, яким дозволено збиратися разом, скорочено до шести.

Для контролю ситуації в країні запущені спеціальні поліцейські рейди, які перевіряють людей на вулицях.

Чехія

Як пише "Новое время", 20 жовтня в Чехії зафіксували рекордну кількість нових випадків зараження коронавірусом - 11 984, з них понад 1500 - в Празі.

У країні вже в черговий раз посилені карантинні заходи - маски стануть обов'язковими в громадських місцях на вулиці та скрізь, де не можна дотримуватися дистанції в два метри. Крім того, маски потрібно надягати і в автомобілях, якщо в них знаходяться люди з різних домогосподарств. Раніше вимога стосувалася тільки громадського транспорту.

Як заявив міністр охорони здоров'я Чехії Роман Примула, не виключено, що сьогодні можуть запровадити нові обмежувальні заходи, зокрема, закрити магазини, які не продають товари першої необхідності, та перукарні. Також розглядають запровадження обмежень на пересування громадян.

На вихідних попередні карантинні заходи вже викликали численні протести на вулицях чеської столиці Праги. Поліції довелося розганяти мітингувальників.

Великобританія

За підсумками 20 жовтня в Великобританії зареєстрували рекордне зростання кількості жертв коронавіруса, починаючи з літа. Країна вже оголосила про поступове посилення карантину.

Зокрема, з п'ятниці Великобританія переходить на третій, останній рівень обмежень: закриються непродовольчі магазини, спортивні центри, готелі, бари таресторани. Працювати віддалено наказано всім, хто має таку можливість. Подібні заходи вже діють в ряді регіонів Франції.

EXMO affiliate program