Жорстоке вбивство двох дівчат на Подолі: суд виніс вирок обвинуваченим

21 июня 2022 г. в 08:00

Суд виніс вирок обвинуваченим у вбивстві двох молодих дівчат на Подолі в Києві у січні 2020 року.

Як повідомляє Київська міська прокуратура в Telegram-каналі у понеділок, 20 червня, обвинуваченого чоловіка засудили до довічного ув’язнення, його спільницю — до 13 років в’язниці.

Тіла дівчат 2000 і 2003 років народження виявили у квартирі в Подільському районі Києва 4 січня 2020 року. Слідство встановило, що напередодні вбивства підозрювані на кілька днів орендували однокімнатну квартиру на Подолі та запросили туди дівчат нібито для спільного відпочинку.

У квартирі спільники напали на дівчат, бо ті мали з собою телефони, недорогі прикраси та гроші. 19-річній дівчині завдали 17 ножових ударів у шию та грудну клітку, її 16-річній подрузі — щонайменше 28 ударів у шию. Вони померли на місці.

6 січня 2020 року підозрюваних затримали на залізничному вокзалі в Одесі. Слідство також встановило, що 28 грудня 2019 року вони напали ще на одного мешканця столиці з корисливих мотивів. Обидва перебувають під вартою.

Дії обвинувачених кваліфіковано за п.п. 1, 6, 12, ч. 2 ст. 115 (умисне протиправне заподіяння смерті двох осіб, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб), ч. 4 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, та з погрозою застосування такого насильства (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 2 ст. 186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене за попередньою змовою групою осіб).

нв

EXMO affiliate program