Журналісти з'ясували, чи готувалася Україна до повномасштабної війни. ВІДЕО

20 июня 2022 г. в 18:00

Як зазначають журналісти, вибухи по всій Україні 24-го лютого застали зненацька більшість цивільних, але далеко не військових.

Тезу, що Україна не готова до війни, радісно підхопили політичні конкуренти української влади, які досі намагаються розхитати ситуацію в країні. Про це йдеться у сюжеті проєкту "FreeДом", інформує УНІАН.

"Вони хочуть зробити ситуацію всередині країни ще більш небезпечною і зробити так, щоб ми самі змінили владу. Якщо вони не зможуть цього зробити, то війська зроблять свою роботу", - цю заяву начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов зробив на початку осені 2021 року.

А глава Міноборони України 3 грудня 2021 року Олексій Резніков у Верховній Раді заявляв, що ймовірність масштабної ескалації з боку РФ існує. Він називав навіть терміни - кінець січня 2022 року.

Інша справа, що про конкретні кроки підготовки не кричали на кожному розі. Але з кількістю агентів Кремля по Україні можна тільки уявити, скільки б операцій було проведено даремно, якби вони не носили гриф "Таємно".

Радник глави ОП Олексій Арестович заявляв, що до війни готувалися і тероборона, і здійснювався прихований призов резервістів, і дуже багато речей, яких цивільні не знають.

"Виявилося, вибухи по всій Україні 24-го лютого застали зненацька більшість цивільних. Але далеко не військових", - наголошується в сюжеті.

Військовий експерт Сергій Грабський каже, що перший удар 24-го числа був по порожніх казармах, порожніх командних пунктах і аеропортах, що фактично вивело основні сили української армії з-під удару. За його словами, починаючи з 15 лютого, деякі підрозділи ЗСУ по суті приступили до виконання завдань, посилилася розвідка всіх прикордонних зон. Були проведені постановки мінних загороджень в акваторіях Чорного та Азовського морів.

"Дії наших піхотних бригад в районі Харкові фактично звели нанівець спроби противника обійти Харків і прорватися в бік Дніпра", - зазначив Грабський.

Зазначається, що на сьогодні на тих ділянках фронту, куди вже надійшла іноземна військова допомога, ситуація змінюється кардинально. Україна щодня доводить, що вона готова відстоювати свої землі.

EXMO affiliate program