З'явилося відео, як українські спецпризначенці полюють на вагнерівців у Судані (Відео)

6 февраля 2024 г. в 08:00

Спецпризначенці групи «Тимур» Управління військової розвідки України (ГУР) продовжують боротьбу з російськими найманцями у Республіці Судан.

Відповідні кадри виданню Kyiv Post надали джерела в українських спецслужбах.

В одній частині відео спецназівці бойової групи «Тимур» Управління військової розвідки України (ГУР) оглядають військову техніку, на одній вантажівці видно сліди пострілів на лобовому склі та тіло військовослужбовця, значок ПВК Вагнера на пасажирському сидінні. Далі на кадрах видно, як український спецпризначенець допитує російськомовного полоненого. Той зізнається, що є членом групи найманців ПВК Вагнера зі 100 осіб, яку відправили до Судану для повалення місцевого уряду. Крім того, разом із російськомовним солдатом допитують двох африканських в’язнів, імовірно завербованих на місці найманцями Вагнера.

Український спецназ, за даними відкритих джерел, працює в Республіці Судан щонайменше кілька місяців, раніше вже з'являлися відео його роботи.

Тимчасом, підконтрольний Міністерству оборони російської федерації підрозділ «Африканський корпус» 20 грудня 2023 оголосив кампанію з набору колишніх та чинних співробітників «Групи Вагнера», а також людей, що мають досвід бойових дій на війні в Україні. «Африканський корпус» буде діяти у Малі, Нігері та Буркіна-Фасо.

ua.news/ua

EXMO affiliate program