Знайдено архівне відео, на якому терорист “ДНР” Цемах розказав, що ховав ЗРК “БУК” (Відео)

8 июля 2019 г. в 22:42

4 липня IN Sight повідомляв деталі унікальної спецоперації СБУ, в ході якої українські спецпризначенці проникли на окуповану територію в глибокий тил російських терористичних сил на Донбасі, захопили колишнього командира ППО в місті Сніжне Володимира Цемаха і вивезли його в Київ.

Зацікавив українських силовиків Цемах тому, що поруч з цим містом 17 липня 2014 року було збито малайзійський “Боїнг” рейса MH17, а він безпосередньо був на той час на посаді начальника протиповітряної оборони Слов’янської бригади терористичної організації “ДНР”.

Відео як і рукописи не горять

Сьогодні з’явилися нові сенсаційні деталі, які вказують на те, що Цемах може стати насправді цінним свідком для Гааги. Журналісти видання “Настоящее время” знайшли архівне відео за 2015 рік з інтерв’ю Володимира Цемаха на якому він переказує популярну у свій час на російських федеральних телеканалах версію, згідно з якою бойовики цілилися по військовим українським літакам. Один збили, а другий український штурмовик нібито збив цивільний “Боїнг”.

Цю версію давно вже спростували міжнародні слідчі. Але Цемах на відео зізнається, що витягав “якогось” пацана і “щось” ховав. Одне слово в цій цитаті автори відео запікали, але якщо читати по губах, то можна припустити, що їм могло бути слово “Бук” – зенітно-ракетна установка. За версією міжнародного слідства, саме з російського “Бука” і був збитий малайзійський “Боїнг”.

informnapalm.org

EXMO affiliate program