Зникли безвісти. Росіяни розшукують своїх синів, які наступали на Харків (Відео)

17 апреля 2022 г. в 09:30

Російське командування приховує від сімей військовослужбовців інформацію про долю їхніх рідних. Батькам контрактників не підтверджують загибель чи попадання в полон їхніх синів, які брали участь у бойових діях у Харківській області з 24 лютого та більше не виходять на зв’язок.

Тому росіяни створюють у соціальних мережах групи, щоб спробувати скоординувати зусилля, знайти та поховати дітей.

Журналісти проекту Телебачення Торонто зареєструвалися у таких групах під виглядом росіян. І поспілкувавшись із родичами військових, дійшли висновку, що командування російської армії приховує масштаби втрат і не віддає трупи.

Зокрема, командування Псковської ( в/ч 64044) та Таманської ( В/ч 31134) відмовляється спілкуватися з родичами зниклих контрактників. Ці підрозділи брали участь у спробі штурму Харкова і зазнали серйозних втрат.

Журналісти звернули увагу на те, що про війну проти України родичі цих військових почали писати лише у березні — через два тижні після початку повномасштабного вторгнення: поширювали пропагандистські матеріали про «агресивне НАТО» та «нацистську Україну». А вже 20-го числа березня група перетворилася на дошку оголошень про розшук зниклих військових.

Росіяни припускають, що їхні діти загинули в Україні і хочуть забрати трупи. Проте командири ігнорують письмові запити та телефонні дзвінки. У кращому разі відповідають, що інформації немає, і пропонують чекати.

«Дали тільки повідомлення, що зник безвісти. Є останній варіант — їхати в Білгородську область, селище Октябрське, там стоїть їхній табір, звідки вони виходили. І там на місці впізнавати, питати. Але одразу скажу, що хлопці залякані, буде складно вибити таємницю. Вони знають, але не скажуть, їх залякали», — розповів один із співрозмовників.

Наприкінці лютого під Харковом затримали п’ятьох військовослужбовців Псковської дивізії, які намагалися прорвати до Харкова.

nv.ua

EXMO affiliate program