"Знищувати ворога не так легко": ЗСУ вдалося провести низку контратак під Бахмутом (відео)

30 марта 2023 г. в 19:00

Екскомандир полку "Азов" Максим Жорін зазначив, що попри те, що "вагнерівці" не розуміються в складних завданнях, ними керують досвідчені військові.

Під Бахмутом бійці Сил оборони зуміли провести низку успішних контратак і "накришити" ворогів на їхніх позиціях. Але успіхи українських захисників на фронті пов'язані не лише з бездарними діями супротивника на полі бою, розповів колишній командир полку "Азов" Максим Жорін.

Екскомандир опублікував відео вогневого ураження позицій противника силами 3-ї окремої штурмової бригади. У коментарях він написав, що останні кілька днів на Бахмутському напрямі українським бійцям вдавалося проводити успішні контратаки.

За його словами, найманці з-поміж ув'язнених, які перебувають у лавах ПВК "Вагнер", дійсно не знаються на складних операціях, проте ними керують досвідчені фахівці.

"Чомусь дуже часто успіхи в знищенні пі***ів приписують їхній неорганізованості й низькому рівню підготовки. Це не зовсім так. Піхота, особливо зеки-вагнерівці, справді не розуміє більш-менш складних завдань. Але навіть у них в управлінні сидять професійні військові, які мають досвід", — написав Жорін у Telegram.

Також колишній командир зазначив, що всупереч проблемам у ворожих лавах, де противник іноді завдає вогневого ураження своїм же, проводити успішні операції дуже нелегко.

"Проблем у координації вистачає, "френдлі фаєру" теж. Але це зовсім не означає, що операції зі знищення ворога проводити так легко", — наголосив Жорін.

focus.ua

EXMO affiliate program