Зрадили присязі та перейшли на бік ворога: На Запоріжжі судитимуть ще 9 експоліцейських з Чернігівки

12 января 2023 г. в 12:06

На початку квітня 2022 року працівники структурних підрозділів Бердянського районного відділу поліції залишились на тимчасово окупованій території Запорізької області та зрадили присязі працівника поліції.

Про це повідомляють пресслужби ДБР та прокуратури Запорізької області.

Підозрювані добровільно погодились проходити службу у незаконно створеному окупаційною адміністрацією правоохоронному органі на території смт Чернігівки. Працюючи на ворога, поліцейські забезпечували його інформацією про персональні дані своїх колег та наявну в них вогнепальну зброю, а також брали участь у проведенні пропагандистських заходів для місцевого населення.

«Щоб довести свою відданість окупантам, вони відразу здали своїх колег, які відмовились переходити на бік ворога.

Слідством також встановлено, що зрадники грабували квартири та дома своїх колишніх товаришів по службі, які евакуювались на вільну територію України. Брали участі у пропагандистських заходах окупантів, агітували вступити до лав окупантів інших правоохоронців.

Зокрема, завдяки їм лави «народной милиции» поповнили місцеві колишні правоохоронці, що були звільнені за кримінальні правопорушення», - повідомила ДБР.

По теперішній час вони виконують вказівки та розпорядження окупантів та використовують теоретичні знання і практичні навички, отримані в Україні, з метою зміцнення ворожої влади на тимчасового захопленій території.

Наразі всіх підозрюваних звільнено з органів Нацполіції України.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у Мелітополі.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури обвинувальні акти стосовно 9 колишніх правоохоронців скеровані до суду. Їм інкримінують вчинення державної зради в умовах збройного конфлікту (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

репортер

EXMO affiliate program