ЗСУ отримали "невразливий" український дрон "Ельф": чим він небезпечний для росіян (відео)

30 марта 2023 г. в 09:00

БПЛА від компанії ELF-systems тепер діятиме на Харківщині. Воєнні зазначають його зручність та надійний захист від РЕБ.

Українські воєнні здобули новий безпілотник "Ельф", який тепер допомагає знищувати окупантів на Харківському напрямку. Про це в Facebook повідомила волонтерська ініціатива "Сталевий фронт".

В Україні дрони стали незамінним засобом як оборони, так і наступу. Як розповів директор української компанії-виробника ELF-systems Володимир Варванський, безпілотник "Ельф" від української компанії може працювати до двох годин поспіль і залітати в тил противника на глибину до 70 м, вказавши ЗСУ розташування російських позицій.

Оператор БПЛА із позивним "Цой" додав, що воєнним зараз складно працювати з дронами через велику кількість ворожих комплексів радіоелектронної боротьби (РЕБ) та розвідки (РЕР). Головною перевагою "Ельфа" є хороша стійкість до дії РЕБ, тому він може літати там, де росіяни успішно "глушать" інші дрони. Крім того, такий БПЛА противнику складно помітити, а отже, і збити.

"Цой" також виділив зручне обслуговування "Ельфа" — дрон легко і швидко збирається в польових умовах, що дуже важливо на війні. Також, безпілотник отримав надійні системи навігації та зв'язку, тому оператор завжди знає, де він знаходиться.

"Завдяки швидкості складання та навігації, наші воєнні оперативно знаходять і знищують ворога. Ця пташка вже полетіла на Харківський напрямок створювати проблеми російським загарбникам", — написала пресслужба "Сталевого фронту".

focus

EXMO affiliate program