ЗСУ підтвердили новий удар по Антонівському мосту (відео)

15 августа 2022 г. в 09:30

У Збройних Силах України офіційно підтвердили ураження Антонівського мосту через Дніпро в тимчасово окупованому Херсоні у ніч на 14 серпня.

Про це повідомила речниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

«Знову завдано удару по Антонівському мосту для того, щоб закріпити його статус остаточно як непроїзний», – зазначила Гуменюк.

Речниця наголосила, що удари ЗСУ по мостах у Херсонській області ускладнюють для окупантів перевезення важкої техніки та боєприпасів і роблять логістику майже неможливою. Нині фахівці уточнюють, чи взагалі Антонівський міст може бути придатним для будь-якого перевезення.

«На сьогодні ми бачимо і спостерігаємо, як керівний склад тих військових підрозділів потроху використовує ці залишки транспортних шляхів для евакуації на лівий берег, щоб почуватися у безпеці», – додала речниця.

Також Гуменюк відзначила: якщо керівництво ворожої армії РФ різко переміщується на лівий берег річки Дніпра на Херсонщині, то тим російським солдатам, які залишилися на правому березі, залишилося лише здатися у полон.

Антонівський міст – один із переїздів через Дніпро. Раніше цим мостом Росія постачала або відводила свої війська на території, яку вона окупувала на захід від річки. У цю зону входить Херсон. Якщо ЗСУ повністю знищать міст, окупанти опиняться фактично в оточенні.

shotam.info

EXMO affiliate program