ЗСУ показали ефективність німецьких протитанкових мін DM22 (відео)

30 августа 2022 г. в 12:30

На сьогоднішній день ЗСУ вже отримали з Німеччини близько 1500 протитанкових мін Panzerabwehrrichtmine DM22, які вже довели свою ефективність у боротьбі проти російських окупантів. На відео показано як за допомогою такого «подарунка» було ліквідовано ворожу вантажівку з екіпажем.

Зазначимо, що DM22 являє собою міну спрямованої дії. Її не потрібно закопувати в землю, а досить замаскувати біля дороги. Вона працює за кумулятивним принципом. Фактично це гранатомет, який спрацьовує від наїзду техніки на спеціальний оптоволоконний шнур довжиною до 40 м. Граната калібру 128 мм вилітає зі швидкістю 120 м/с та б’є техніку в борт. При цьому досягається максимальний вражаючий ефект – екіпаж отримує важкі поранення, та є велика ймовірність детонації боєкомплекту.

Для порівняння, при наїзді танка на звичайну радянську міну TM-62 у нього в кращому випадку відлітає каток або пошкоджується гусениця. Міну DM22 можна встановити в режимі очікування до 40 днів. Залежно від типу датчиків (інфрачервоний, акустичний) радіус її дії варіюється від 2 до 100 метрів.

autocentre.ua

EXMO affiliate program