ЗСУ просунулися вперед на Донбасі: запеклий бій потрапив на відео

11 мая 2019 г. в 13:50

Українські військові в районі проведення операції Об’єднаних сил, просунулися вперед на кілометр, зайнявши нові позиції на Донбасі.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це у своєму Telegram-каналі повідомляє український військовий журналіст Андрій Цаплієнко.

В суботу, 11 травня, бійці 46-ого батальйону “Донбас-Україна” відвоювали тактичну позицію під селом Калинове.

“На 1000 метрів ближче до перемоги. Стояла собі посадка біля села Калинове. Виходили з крайніх будиночків сєпари та стріляли з цієї посадки по українцях. Але одного ранку вони прокинулись, пішли до посадки і побачили там тих, в кого стріляли. Побігли сєпари назад до Калинового, викликали для підтримки танки та артилерію, щоб повернути втрачену лісосмугу. Але сьогодні вранці хтось дуже влучний перетворив їхні позиції на будівельне сміття, а їхню техніку на металобрухт”, – розповів Цаплієнко.

За словами журналіста, відвойована територія дуже важлива для українських захисників саме у тактичному плані ведення бою.

“Перепад на їхню користь (ЗСУ – НП) 59 метрів. Це означає, що вони бачать ворога, як на долоні, а він їх – ні. Підносити снаряди, набої та навіть воду та продукти бойовики будуть ледь не поповзом, а, значить, прилітати по наших хлопцях буде менше”, – розповів Цаплієнко, опублікувавши відеофрагмент запеклого бою.

EXMO affiliate program