ЗСУ розповіли, як «виховують» бойовиків (Відео)

1 июля 2020 г. в 11:22

Бойовики намагаються спровокувати українських бійців на порушення «режиму тиші»

Патріотичне виховання бойовиків. Десантники, які тримають оборону Станиці Луганської, узялися навчати окупантів української мови та пісень. За кількасот метрів від ворожих укріплень встановили музичну апаратуру та щовечора вмикають бойовикам україномовні пісні. Про провокації найманців та гідну відповідь бійців Збройних сил – кореспондентка «5 каналу» Вікторія Ковальова розповість.

«На відстані до кілометра побачили пересування 2 противників. Вийшли просто, подивилися. Подивилися в тєплік і пішли назад», – говорить Роман, військовослужбовець ЗСУ.

На цій позиції українських військових – відносно тихо. Час від часу чутно поодинокі постріли.

«Пристрілюють не прицільно, але буває так хаотично пристрілюють наші позиції. Це або боєць у них не навчений. Стрельнуть аби куди просто і все», – говорить Віталій, військовослужбовець ЗСУ.

«Виконували пристрілку зброї своєї. Але приводячи нашу зброю до нормального бою ми виїжджаємо на полігони, щоб не кошмарити тут місцеве населення, а вони це роблять безпосередньо на позиції», – говорить Дмитро, військовослужбовець ЗСУ.

Режим тиші бойовики тут майже виконують. Натомість – намагаються спровокувати українських бійців на його порушення. Приміром, світять лазером чи ліхтарями.

«В момент чергування був помічений ліхтарик. Промінь світла направленої дії. Як лазерна указка, знаєте, така. Щоб ми відкрили вогневі точки, записати їх і подавити в майбутньому», – каже Олексій, військовослужбовець ЗСУ.

Та на провокації бійці – не реагують.

На цій ділянці фронту армійці не відкривають вогню навіть у відповідь, бо жодної загрози життю ворожі провокації не завдають. Проте ведуть уроки з патріотичного виховання окупантів.

«Зранку та ввечері ми включаємо їм патріотичні пісні, гімн України. Вони вивчають українську мову. Оскільки зараз режим тиші, ми так намагаємося їх перевиховувати», – каже Дмитро, військовослужбовець ЗСУ.

Апаратуру для «патріотичного виховання» окупантів подарувала переселенка з Луганська, яка вже 7 рік допомагає українській армії.

«Дивлячись на таких людей, відчувається підтримка самого народу. Бойовий дух, звичайно, на висоті після таких от вчинків. Дуже приємно знати, що тебе хтось підтримує і ти не сам тут», – розповідає Дмитро, військовослужбовець ЗСУ.

newsyou.info

EXMO affiliate program