ЗСУ врятували червонокнижного звірка-"скандаліста": миле відео

30 апреля 2023 г. в 17:00

Українські захисники врятували червонокнижного тхора – перегузню, яка впала в яму і не могла звідти вибратися. Побачивши військових, тварина з милою мордочкою почала гарчати, очевидно, зі страху не бажаючи йти на контакт з людьми.

Відповідне відео потрапило до мережі. Судячи з його кадрів, бійці Збройних сил України виявили на своїх позиціях непроханого гостя – рідкісного звірка, який упав в окоп біля гранатомету.

Спочатку військові спустили в яму каремат, щоб тхір зміг по ньому вибратися нагору, але той "відкинув" такий варіант порятунку.

Тоді захисники кинули в окоп бронежилет – по ньому перегузня й вибралася на волю.

Перегузня (лат. Vormela peregusna) – вид хижих ссавців із сімейства куницевих, що утворює окремий рід. Мешкають у Східній Європі, Передній та Центральній Азії.

Зовнішньо перегузня нагадує тхора, але має менший розмір: довжину тіла до 38 см і довжину хвоста до 22 см. Вага дорослих тварин становить від 370 до 730 г.

Характерною рисою перегузні є її строкате забарвлення. Верхня частина тіла – жовта з коричневими та рудими плямами та смужками. Нижня частина тіла чорного кольору, мордочка – чорно-біла.

Ці тварини населяють в основному степи, напівпустелі та пустелі, зустрічаються і в горах, на околицях лісових масивів, у парках, виноградниках, баштанах, городах і навіть серед людських поселень.

obozrevatel.com

EXMO affiliate program