ЗСУ з трофейного танка розгромили російський Т-80 (ВІДЕО)

28 апреля 2022 г. в 01:00

Український екіпаж трофейного танка Т-80БВМ знищив аналогічний танк під управлінням російських окупантів.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, екіпаж ЗСУ поцілив у боєкомплект ворожого танка, який рухався в колоні російської техніки.

«Це сталося на марші – під час передислокації відразу трьох трофейних Т-80БВМ. Під часу руху ця невеличка колона буквально вперлася в такий же російський танк. Вистріл підірвав боєкомплект на ворожому танку», – розповів український військовий у розмові з Бутусовим.

Про танк Т-80БВМ

Як пише Мілітарний, Т-80БВМ — це варіант модернізації танка Т-80БВ, що розроблений Омським заводом транспортного машинобудування, та (як стверджує виробник) забезпечує підвищення його основних бойових якостей: вогневої потужності, захищеності, рухливості і командної керованості, подальшу підтримку його життєвого циклу підприємствами промисловості.

Модернізація включає установку багатоканального прицілу навідника «Сосна-У», що включає візирний, тепловізійний, далекомірний канали, а також канал керування ракетою.

На танк встановлена 125 мм гармата 2А46М-4, стабілізатор озброєння 2Е58 і прилад спостереження механіка-водія ТВН-5. Механізм заряджання доопрацьований під розміщення бронебійних боєприпасів зі збідненим ураном (3БМ59 «Свинец-1» і 3БМ60 «Свинец-2»).

shotam.info

EXMO affiliate program