ЗСУ завдали ударів по мостам через Дніпро і знищили всі ворожі переправи (ВІДЕО)

6 сентября 2022 г. в 15:30

Продовжується методична робота ЗСУ по вогневому контролю за переправами через Дніпро у Херсонській області. Зараз російські окупанти знову залишилися без мостів та переправ.

ЗСУ завдали ударів по мостам через Дніпро і знищили всі ворожі переправи (ВІДЕО)

Останніми днями ЗСУ завдають постійних ракетно-артилерійських ударів по всім трьом мостам через Дніпро у Херсонській області. Це Антонівські автомобільний та залізничний мости біля Херсону та суміщений автомобільно-залізничний перехід по греблі Каховської ГЕС. Також під постійними ударами - міст через праву притоку Дніпра Інгулець біля селища Дар'ївка - єдиний можливий зв'язок між двома частинами російського угрупування на правому березі Дніпра.

По Антонівському автомобільному мосту проходить траса Е97, яка сполучає Херсон з Кримом, а по мостам у Дар'ївці через Інгулець та по Каховській ГЕС - автотраса М14 "Одеса - Миколаїв - Херсон - Мелітополь - Новоазовськ", яка також проходить через Бердянськ та Маріуполь.

Ці удари системно завдаються починаючи з 19 липня. І весь цей час росіяни змушені користуватися лише дуже обмеженими можливостями паромних переправ через Дніпро. Адже будь-яка спроба відремонтувати стаціонарні капітальні мости, а потім відновити по ним рух транспорту закінчується новими прильотами ракет з HIMARS у те ж саме місце.

Ось яка ситуація станом на 5 вересня. Протягом двох останніх днів було завдано чергових ударів по всім чотирьом важливим мостам - і в черговий раз підкреслено їх повну непридатність для проїзду. Навіть у своїй пропаганді росіяни вже перестали приховувати стан мостів - у російському засобі масової дезинформації ТАСС повідомляли, що проїзд автотранспорту по Антоновському мосту можливий, але з ризиком для життя. І дійсно, при спробі перетнути Дніпро з цього моста провалився та впав у річку російський бронеавтомобіль "Тигр". Туди йому й дорога.

Також неодноразово повідомлялося, що були знищені декілька поромних та понтонних переправ.

Ось кадри, як вдарили по Антонівському мосту вчора. Понтонну переправу на з'єднаних між собою баржах росіяни навести так і не змогли - тому що частину барж відправили на дно.

А ось - як вчора та сьогодні вдарили по мосту у Дар'ївці.

А ось - як виглядає повністю зруйнований проліт мосту по Каховській ГЕС над судноплавним шлюзом. ЗСУ били саме сюди, щоб пошкодження мосту та неможливість руху транспорту не вплинули на стан греблі ГЕС.

Таким чином, найбоєздатніше та найчисельніше угрупування російських військ, яке налічує до 20 тисяч солдат, зараз опинилося в блокаді на правому березі Дніпра. Вони мають укріплені позиції. Але не мають можливості переправити через Дніпро спорядження, поповнення та боєприпаси. І тому вже за деякий час, і це підтверджують самі ж російські пропагандисти, ці війська не зможуть стріляти у відповідь, у них не буде чого їсти, не буде медикаментів. А це означає, що всі ці підрозділи окупантів, що є зараз на правому березі Дніпра, мають три варіанти своєї подальшої долі - або втекти звідти пішки через мости чи на човнах, поки ще можна, або здатися у полон, або бути запакованими у чорні пластикові пакети і в такому вигляді бути відправленими додому (як варіант - залишитися добривом для херсонських кавунів).

Тим більше, що українські вояки вже спостерігають за окупованим Херсоном не через супутники чи військові безпілотники, а просто через камеру звичайного дрону типу "Мавік". Кінець окупантам у Херсоні близько.

uc.od.ua

EXMO affiliate program