Звідки стільки землі у простої української судді? – Мірошниченко про статки Танасевич (відео)

8 мая 2019 г. в 15:32

Абсолютно незрозуміло, як можна було отримати 20 ділянок землі простій українській судді Олені Танасевич, яку обрали головою Антикорсуду.

Про це на телеканалі ZIK заявив Ігор Мірошниченко, народний депутат України VII скликання.

За його словами, зараз вже є всі складові, аби запрацював Антикорупціний суд, але є дуже багато питань до новообраної голови Олени Танасевич.

«Я не можу говорити достовірно, але журналісти дослідили декларацію і вона не співпадає ні з її доходами ні з її фактичною власністю. Наприклад те, що стосується земельних ділянок. В неї задекларовано 6 ділянок, а в наявності 20. Абсолютно незрозуміло. Зрозуміло, що це надзвичайно важливі питання, але більш важливо те, як вона буде працювати», – вважає політик.

Також на його думку, зараз важливо чи можливо, що Антикорсуд в системі абсолютної недовіри до судів з боку українців, буде працювати зовсім по новому.

«Безперечно, що ми дуже довго йшли до створення цього суду. Ми дуже довго критикували те, як влада намагалася впливати на його формування але факт вже доконаний, тому будемо чекати перших його кроків. Найголовніше, щоби всі інші органи, які є в системі Антикорсуду, працювали як єдиний механізм», – констатував Ігор Мірошниченко.

EXMO affiliate program