Звинуватила ЗСУ у підриві Каховської ГЕС: до запорізької блогерки "Кадирової" завітала СБУ (відео)

21 июня 2023 г. в 07:00

Діяльністю блогерки з Запоріжжя, яка публікувала дописи під прізвищем "Кадирова" й заперечувала підрив Каховської ГЕС росіянами, зацікавились в українській спецслужбі.

До шанувальниці Кадирова з Запоріжжя Крістіни Ножкіної, яка у своєму мікроблозі натякала на причетність Сил оборони України до знищення греблі Каховської ГЕС, завітали співробітники СБУ. Після розмови з правоохоронцями блогерка публічно вибачилась за свої дописи та видалила провокативний контент.

Про це 19 червня поінформував t.me канал "Оперативний ЗСУ" з посиланням на джерела у правоохоронному органі. Також було оприлюднено скриншоти з попередніми дописами, які й стали приводом для візиту СБУ до запорізької блогерки, та відеокадри з вибаченнями дівчини.

Зазначається, що 23-річна Крістіна Ножкіна – жителька Запоріжжя. Дівчина позиціонувала себе як блогерку та вела сторінку в Instagram під ніком "kadуrova.ch" ("Чолпон Кадирова"). У своєму мікроблозі вона стверджувала, що підрив Каховської ГЕС начебто вигідний не окупантам, а ЗСУ, й що ця трагедія нібито покликана привернути світову увагу до України й створити дефіцит води в Криму.

Крім того, Крістіна "Кадирова" заявляла, що бучанська трагедія начебто була "вкинута в інформаційне поле" з метою "зірвати Стамбульські домовленості", а війну та збройну агресію рф в Україні дівчина назвала "українською кризою".

Раніше дівчина здобула собі певну популярність публікацією розважального контенту, як наприклад, шопінг у запорізьких ТРЦ.

Варто зауважити, що після візиту СБУ й виховної бесіди блогерка публічно вибачилась перед українським народом і видалила свою сторінку з Instagram.

"Я викладала пости в соціальній мережі Instagram під нікнеймом kadуrova.ch стосовно вигоди для української влади від підриву Каховської ГЕС. Я вибачаюсь перед українським народом. Я розумію свою провину і визнаю її. Слава Україні", – зазначила Крістіна.

EXMO affiliate program