Microsoft посилить боротьбу з піратством в Україні

22 июня 2011 г. в 10:42

Корпорація Microsoft має намір посилити роботу з виявлення в Україні сервісних центрів, які встановлюють клієнтам піратське програмне забезпечення.

5.jpg

Про це на прес-конференції в Дніпропетровську повідомив керівник департаменту із захисту прав інтелектуальної власності компанії " Microsoft Україна" Юрій Омельченко.

Омельченко повідомив , що компанія має намір боротися з нелегальними установниками програмного забезпечення в Україні.

"Щоб не допустити подальшого поширення піратства, компанія Microsoft оголосила війну нелегальним установникам програмного забезпечення в Україні. По нелегальних сервісних центрах створюють "чорні" списки, влаштовують "контрольні замовлення" для нелегальників, коли у квартирах замість клієнтів на них чекають співробітники правоохоронних органів", - сказав він.

За даними програми "Таємний покупець", яку регулярно проводить компанія "Microsoft Україна", щоб забезпечити захист споживачів від несумлінного продажу ПК і надати допомогу продавцям комп'ютерної техніки, було проведено аналіз 816 торговельних точок в 11 областях України.

Найвищий рівень піратства зафіксовано у Кривому Розі (у 60% випадків пропонують встановити неліцензійне ПЗ), Одесі (43%) і Миколаєві (35%).

За інформацією партнера "Microsoft Україна", представника юридичної фірми "Лексфор" Владислава Шаповала, за використання піратського ПЗ, відповідно до українського законодавства, передбачено штраф від 9,6 тис. гривень до 50 тис. гривень залежно від правопорушення.

"При цьому 9 600 - це мінімальний штраф у сфері порушення прав інтелектуальної власності, і його може бути призначено, якщо на комп'ютері підприємства встановлено всього лише одну неліцензійну програму. Крім того, відповідальність за нелегальне ПЗ на підприємстві нестиме не тільки його установник, але і юридична особа, яка є власником підприємства", - сказав він.

Шаповал повідомив, що в Києві на сьогодні у господарських судах розглядають 23 справи за такими правопорушеннями.

Нагадаємо, торік американська асоціація звукозапису опублікувала список з 25 найбільших піратів у світі, до якого потрапили український файлообмінник Ex.ua і соціальна мережа "ВКонтакте". У своєму зверненні до торговельного представника США організація звинуватила ці ресурси в нелегальному поширенні музики.

Крім того, столичний ринок "Петрівка" внесено до списку світових зон, де продають піратську продукцію: музику, фільми, ігри та програмне забезпечення.

 

Джерело: ukranews.com

 

Microsoft посилить боротьбу з піратством в Україні

EXMO affiliate program