У Києві розформовуватимуть класи в яких навчається менше 15-20 учнів

4 апреля 2011 г. в 15:10

Процес оптимізації дійшов і до Києва. Утім, тут не зачинятимуть школи, а розформовуватимуть класи у яких навчається менше 15-20 учнів. Процес оптимізації розпочнеться з нового навчального року.

 

Скільки класів доведеться розформувати чиновники поки сказати не можуть.

    «Маленьких класів» у державних столичних школах  -  не буде.  Вже до нового навчального року обіцяють розформувати усі, в яких навчаються менше 20 дітей.  Скільки в Києві таких шкіл, у столичному управлінні освіти сказати не можуть, лише запевняють -  утримувати їх не вигідно.

Вчитель:  Якщо в класі залишилося 10 чи15 діток, і два класи по 15 дітей, то буде один клас і буде 30. І нічого страшного, тому що поряд школи мають точно таку наповнюваність.
    Школа «Світанок» - у списку на оптимізацію. Нині тут чотири початкові класи. У кожному не більше 20 учнів. Після реформування в усіх навчатиметься по тридцять-тридцять п‘ять дітей. Батькам це вже не подобається.

Директор школи:  Якщо більша кількість, то думаю наші педагоги справляться із 30 учнями, але якщо менша кількість, то є і індивідуальний підхід до учнів і краще працювати
    Батьки, чиї діти навчаються  у «Світанку»  вже шукають інші школи. Раніше до школярів вчитель бодай раз на урок підходив. Тепер же учні можуть просто загубитися і масі однокласників.


Вчителі визнають, справлялися із двадцятьма учнями, впораються і з тридцятьма. Щоправда  ефект буде вже не той. Особливо це позначиться на перших класах, в яких діти ще не вміють ані писати, ані читати. 

Вчитель початкових класів: Якщо ми візьмемо перші класи Треба навчити читати, писати, тримати ручку. Скільки учитель за урок може підійти до дитинки і перевірити як вона тримає ручку, як вона з`єднає букви якщо їх 40 або 30 осіб? Дуже важко. Робота змінюється, бо працюєш на масу.
  

  Віддати дитину у невеликі класи батьки столичних школярів таки можуть.
 Приватні школи не планують заощаджувати на якості навчання і збільшувати кількість учнів. Семикласник Кирило вже два роки тому покинув державний навчальний заклад.   Зараз у його класі усього семеро дітей. Тепер він готується до уроків більш ретельно, бо обов‘язково відповідатиме біля дошки.

Учень приватної школи:  Там мало учеников и хорошо учиться Тебя обязательно спросят на уроке. И есть стимул учиться. Потому что если ты прейдешь с не выполненным заданием. То тут же поймут, что ты его не сделал.
    Чиновники визнають, ідеальні класи це ті  -  у яких навчаються до десяти дітей. Але у столиці таку розкіш можуть дозволити собі лише приватні школи.
 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

 

 

 

У Києві  розформовуватимуть класи в яких навчається менше 15-20 учнів

 

EXMO affiliate program