Автомобілі стають світовим дефіцитом

20 мая 2011 г. в 10:09

Найсильніший в історії Японії землетрус викличе масштабну кризу в світовій автомобільній промисловості. До такого висновку прийшли американські аналітики з компанії IHS Automotive.

 

За прогнозами компанії, дефіцит комплектуючих, викликаний зупинкою і руйнуванням заводів у Японії, викличе скорочення обсягу випуску машин з нинішніх 280 - 300 тис. до 100 тис. на рік. Це, у свою чергу, буде серйозним ударом по світовій економіці: на автопром припадає близько 10% світового ВВП і приблизно стільки ж робочих місць.

Землетрус дійсно виявився серйозним випробуванням для японської автопромисловості: наприклад, до цих пір простоюють кілька заводів Honda, у якої близько 100 постачальників знаходяться в районах, постраждалих від цунамі. Страждають і інші виробники. У результаті, споживачі можуть залишитися без самих популярних моделей - "Тойота Королла", "Тойота Пріус", "Тойота Рав 4", а також "Хонда Фіт" і "Хонда CRV".

Від землетрусу постраждали не тільки японські компанії. Так, General Motors оголосила про припинення випуску машин "Опель Корса" і "Опель Мерива". Концерн Peugeot - Citroen заявив про двократне скорочення на підприємствах в Іспанії і Словаччини. На нестачу комплектуючих скаржиться і Volkswagen.

Не відчують наслідків землетрусу, мабуть, тільки китайські компанії. У КНР налагоджено власний повний цикл виробництва. Правда, до китайських машин в багатьох країнах ставляться з підозрою, вважаючи їх недостатньо безпечними.

 

Источник: facenews.ua

 

Автомобілі стають світовим дефіцитом

EXMO affiliate program