Через недбалість чиновників дівчина-сирота втратила квартиру

6 апреля 2011 г. в 13:30

У Донецьку через недбалість працівників районної ради дівчина-сирота втратила приватизовану на неї квартиру.

 

Туди заселили вже іншого чоловіка, який стояв у черзі на отримання житла. Коли чиновники схаменулися – було вже запізно. Новий хазяїн приватизував квартиру на себе.


Нові двері та вже інші господарі. Марія пригадує - тут вона провела дитинство, аж поки її батьків не позбавили прав на дитину, а її саму не віддали до сиротинця.


Батьки померли, але перед смертю приватизували квартиру і оформили на дочку. У Марії є всі папери, зокрема технічний паспорт і документи на право власності. Закінчивши інтернат, сирота вирішила повернутися додому. Але у ЖЕКу заявили - у квартири вже давно новий власник.


Знімальна група з‘ясувала - новий господар отримав квартиру від районного виконкому. Щоправда ніколи до неї не навідувався – тільки оформив документи і тепер колекціонує борги. Тож питання - чи потрібне було йому житло?


Як так сталося, що квартиру передали іншій людині – у виконкомі пояснили просто – не знали, щовона має законного хазяїна. Від детальних пояснень чиновники відмовилися – мовляв, треба дочекатися результатів службової перевірки. А на додачу завірили – рішення про передачу квартири вони вже скасували.


Але заселитися дівчина не може – кажуть у прокуратурі. Спершу треба визнати приватизацію квартири незаконною, виселити нового господаря, а вже потім поновити реєстрацію дівчини.

Проти працівників виконкому у прокуратурі вже порушили кримінальну справу – за халатність.


Після втручання знімальної групи виявилося, що повернути квартиру не так вже й складно. Журналісти зв’язалася із новим господарем. Чоловік телефоном пояснив – більше не хоче нового житла і не збирається переїжджати в Донецьк, бо йому й так є де жити.


Як швидко дівчина заселиться у свою квартиру тепер залежить тільки від чиновників, які одного разу вже образили сироту, можуть зробити це і вдруге. 

 

 

Подробности смотрите в вечернем выпуске передачи "Надзвичайні новини" в 19.25 на телеканале ICTV

 

 

Через недбалість чиновників дівчина-сирота втратила квартиру 

EXMO affiliate program