Дело № 4. Порушення справи – помста за журналістське розслідування ?

17 марта 2009 г. в 10:44

Дело №«Я, Макух Ростислав Григорович, генеральний  директором ТОВ «Альянс Сервіс Україна» та ТОВ «НІА Альянс Медіа Україна», звертаюся до Вас з проханням вирішити мою проблему. У Львові, Залізничним райвідділом міліції, під керівництвом начальника Скиби М.Д., на мене фабрикується кримінальна справа за ст. КК України – «Замах на вбивство». В нижченаведеному  Ви можливо знайдете  причину даної справи. Хочу додати, що ці події розгортаються з листопада 2008р.

«Я, Макух Ростислав Григорович, генеральний  директором ТОВ «Альянс Сервіс Україна» та ТОВ «НІА Альянс Медіа Україна», звертаюся до Вас з проханням вирішити мою проблему. У Львові, Залізничним райвідділом міліції, під керівництвом начальника Скиби М.Д., на мене фабрикується кримінальна справа за ст. КК України – «Замах на вбивство». В нижченаведеному  Ви можливо знайдете  причину даної справи. Хочу додати, що ці події розгортаються з листопада 2008р.
13.02.2009  року особа, яка вчинила на мене напад та була затримана, одразу написала, що я нібито намагався її застрелити - ставлячи пістолет з гумовими кулями їй під голову. За даним фактом Залізничним РВ, можливо вже порушена стосовно мене справа. А щодо  самого нападу -  під дверима мого помешкання  відмовні матеріали. Ухвала суду, про яку йдеться у нижченаведеній заяві - 13.02.2009 одразу була скасована. Даний факт можливо був провокацією, з метою мене залякати».

                                                                                                          Ростислав Макух

  Заява, яку Ростислав Макух направив Генеральному прокурору України, Міністру внутрішніх справ України, Голові секретаріату Президента України, Міністру закордонних справ України  та Послу Республіки Польща в Україні.

«У зв’язку з проведенням журналістського розслідування за фактом виявлення на робочому місці колишнього працівника ТзОВ «Альянс сервіс Україна» 2006-2008, за адресою м. Львів, вул. Січ. Стрільців, 3, Живко Олени Олександрівни, 24 листопада 1985 р.н., м.Львів, вул. Городоцька 212/3,  безліч документів,  а саме листів, довідок Львівської обласної державної адміністрації, копії яких долучаємо, про можливу незаконну діяльність по організації  торгівлі людьми  та організації каналу по отриманню громадянами України віз інших держав для виїзду за межі України. Я, Макух Ростислав Григорович, отримую погрози, а правоохоронні органи жодним чином не реагують на мої заяви!!!
Звертаємо Вашу увагу, що Живко О.О. тривалий час (з 2006 року) є помічником на громадських засадах - депутата Львівської обласної ради п.Ганущина Олександра Олександровича, який обіймає посаду Заступника голови обласної державної адміністрації, керівника апарату Львівської обласної державної адміністрації  та неодноразово його прізвище вказується в даних документах.
Для довідки: серед виявлених документів на робочому місці - понад кілька сотень номерів паспортів, прізвищ осіб, та копії листів за 2007-2008 рр., що вказує на розмах діяльності.
Зважаючи на те, що на мене як керівника НІА «Альянс медіа Україна» чиниться тиск та я отримую погрози від невідомих мені осіб, а також ведуться за мною спостереження (офіційна заява від 12.12.2008 р. на ім’я начальника Львівського Управління МВС п. Пісного - по даній заяві мене не опитували, офіційної відповіді не отримано), прошу Вас дати офіційну відповідь щодо причетності Живко О.О. до роботи ЛОДА (Львівської обласної державної адміністрації), а також законність документів, що долучаються до Заяви.
Звертаємо увагу, що особи, прізвища яких вказані в вищевказаних документах, ніколи не були працівниками ТзОВ НІА «Альянс медіа Україна».
Зважаючи на те, що до діяльності Живко О.О. можуть бути причетні високопосадові особи області, працівники Генерального консульства Республіки Польща в м. Львові, працівники обласного ВВІР та кримінальні елементи, на що ми маємо докази, заява скеровується у державні правоохоронні органи України, так як на обласному рівні дана справа залишена без уваги - під можливим тиском посадових осіб області. Даний висновок є на основі того, що мною були подані заяви у Залізничний РВ ЛМ ГУ МВС у Львівській області, про погрози мені особисто – стосовно даних документів та передані інші документи подібного характеру в оригіналах під протокол, але усі 10-ти денні терміни пройшли, а жодної відповіді я не отримав та дії  щодо перевірки даних документів не ведуться! 
За нашими даними, Живко О.О. тривалий час оформляла візи нібито за дорученням ЛОДА, як працівник ЛОДА, ввійшовши в довіру до працівників консульства - вона понад два роки оформляла візи громадянам України вказуючи різні посади у їхні документи в т.ч. посади ЛОДА, а сама вона постійно отримувала візи, як працівник ЛОДА за довідками з кадрового відділу.
Нам також  відомо, що «клієнтами» Живко О.О. по отриманню віз інших держав - були високопосадові особи Львівської обласної прокуратури, працівники міліції, депутати обласної Ради, кримінальні елементи та члени їх сімей, а дані в анкетах та супровідних документах зазначалися, що вони нібито є посадовцями ЛОДА, що спрощувало отримання віз.
13.02.09 п’ятеро невідомих озброєних осіб приблизно о 12.00 намагалися за допомогою судового виконавця Залізничної виконавчої служби м.Львова Заразко, діючи по злочинній постанові Залізничного Суду м. Львова та Живко О.О., намагалися силою проникнути в моє помешкання, за адресою м.Львів, вул.Городоцька 311/51, без належної постанови на примусове проникнення. Я, випадково опинився в цей час на місці подій, отримавши безліч погроз, в т.ч. мені показували зброю, не дав вчинити напад на моє помешкання. Про що негайно повідомив Залізничний РВ м. Львова офіційною заявою на дані дії. Після  повернення до мого помешкання, де весь чей час перебувала моя мати Андрущишин Любов Зеновіївна, 1959р.н., приблизно о 17.00 на мене був вчинений повторно напад невідомої мені особи, разом з Живко О.О., яких було затримано працівниками Державної служби  охорони (моє помешкання під цілодобовою охороною на пульті) та доставлено у Залізничний РВ, де я написав нову заяву про напад. Але, за особистою вказівкою начальника Залізничного РВ – Скиби М.Д., осіб які вчинили злочин відпустили, а мене подано на затримання з метою вилучення мого спецзасобу (пістолет з  гумовими кулями) та дозволу на нього, для нібито проведення якоїсь експертизи. Дані дії можу розцінити, як прямі дії до унеможливлення мого самозахисту, так як проводити експертизу дозволу -  це повна несенітниця, адже по дозвільній Залізничного РВ, мій дозвіл є у базі!!! На мою думку, це спрямовано на те, що в даному дозволі вписані два спецзасоби і вилучення дозволу унеможливлює носіння іншого спецзасобу. Даний факт дасть невідомим особам більше можливостей!!! На основі даних подій працівники МВС мають створити всі умови, щоб попередити злочин, а не переслідувати заявника та позбавляти можливості оборонятися!
В цей же день 13.02.09 приблизно о 19.00 виконавець Заразко, разом з Живко О.О. та дільничним інспектором ст. лейтенантом міліції Сахар, цього ж Залізничного  РВ, намагалися ногами вибити двері до мого помешкання, на що моя матір вимушена була вдруге   тиснути «кнопку тривоги» на пульт ДСО та телефонувати мені. Я прибув до свого помешкання разом із працівниками ДСО. Дільничний, який намагався вибити двері, перевірив мої документи та зіслався, що у нього є всі права -  саме постанова суду, на що я йому повідомив що постанова є оскаржена і втратила чинність, а сама постанова, не дає права вибивати двері. Після того, як я попросив повідомити його прізвище, та показати посвідчення працівняка МВС – він мені відмовив нібито я не маю такого права. Але працівники ДСО наполягли на тому, щоб він показав посвідчення. Потім повідомили його прізвище мені.
13.02.09 спроби  проникнення в моє помешкання, погрози мені та дії начальника Залізничного РВ вказують, що я становлю загрозу чиїмось інтересам, що дає мені підстави звертатися до вчинення негайних дій. Дії щодо вилучення зброї можливі виключно після порушення кримінальної справи проти мене та за постановою суду – жодних інших законних підстав не існує, а перелічені підстави до мене не застосовані.
Прошу, вжити негайні заходи до:
- начальника Залізничного РВ ЛМУ ГУ МВС у Львівській області п.Скиби М.Д., який затягує перевірку фактів за моїми заявами (приєднує мої заяви до інших справ), позбавляє права на самозахист, відпускає затриманих осіб;
- виконавця Залізничної виконавчої служби Заразка, який на виконанні перебував з озброєними особами та був посібником у злочинних намірах невідомих мені осіб;
- дільничного інспектора ст. лейтенантом міліції Сахар, цього ж Залізничного райвідділу міліції, що перевищив свої службові повноваження та намагався скоїти злочин;
- Живко О.О. порушити кримінальні справи - за підробку документів ЛОДА, шахрайство, організацію стеження за мною, погроз та т.п.;
- керівництва УМВС у Львівській області, так як моя заява про стеження, залишена без уваги (деякі особи встановлені мною особисто, а саме це діючі працівники Львівського обласного УСБУ, які діяли без офіційних підстав, про що подана відповідна Заява до  Львівського обласного  УСБУ);
- консула з візових питань Генерального консульства Республіки Польща в м. Львові п. Кшиштофа Циганчика, який «підсилає» громадян України, які називають себе співробітниками комітету Верховної Ради України та чинять на мене тиск (фото  Кшиштофа Циганчика, Живко Олени Олександрівної та особа, яка нібито з Верховної Ради - додається).
Перевірити законність наданих копій документів, провести ґрунтовні перевірки, порушити кримінальні справи, притягнути винних за фактами вказаній в даній заяві, припинити стеження за мною невідомих мені осіб, встановити осіб які мені погрожують, припинити міліцейське беззаконня та припинити тиск на мене та членів моєї родини з боку правоохоронних органів.
Вважаю, що особи які мені погрожують, можуть перейти до негайного виконання погроз, а працівники міліції своєю діяльністю та бездіяльністю створюють максимальні умови для виконання погроз, прошу не зволікати з термінами так, як я отримую погрози з листопада 2008 року».

14.02.2009р.        Макух Ростислав Григорович

EXMO affiliate program