Для дискредитації української армії терористи обстрілюють Горлівку з двох "Градів"

27 июля 2014 г. в 16:23

Сьогодні, 27 червня 2014 року, о 5.30 ранку по житлових кварталах Горлівки було завдано масованого удару з установки "Град".

 

Удар припав на селище Короленка та 245-й квартал, повідомляє "Горлівська мозаїка ".

У селищі Короленка в результаті прямих влучень зруйновано два будинки по вулиці Планерна. Почалася пожежа.

У хірургічне відділення 2-ї міської лікарні надійшло два жителя Горлівки з осколковими пораненнями. Один з постраждалих отримав важкі поранення, його оперують.

На 245-му кварталі, один зі снарядів розірвався в районі стоматології по вулиці Остапенко. Вибуховою хвилею вибило скло в сусідніх будинках.

Перед цим о 2.30 ночі в центральній частині Горлівки були чутні звуки інтенсивного бою, із застосуванням стрілецької зброї.

Як неодноразово заявляло керівництво сил антитерористичної операції (АТО), українські військові при звільненні населених пунктів від російських найманців важку артилерію в міській межі не застосовують.

За повідомленням жителя Горлівки Євгена Заздравних, бойовики обстрілюють житлові квартали з двох "Градів", розташованих "в районі УБОЗу і 2-ї лікарні". "Самі ж терористи обстрілюють з одного підконтрольного їм району інший підконтрольний район", - підкреслює він на Facebook.

При цьому сили АТО ще не увійшли до міста й, за словами спікера Інформаційно-аналітичного центру РНБО України Андрія Лисенка, знаходяться на околицях Горлівки.

Від середини квітня Горлівку з околицями контролює Ігор Безлер ("Бєс"), який називає себе "підполковником" російських спецслужб.

24 липня по його наказом незаконно звільнені та озброєні 150 ув'язнених Горлівської виправної колонії. Терористи використовують їх для залякування місцевого населення і опору силам АТО.

EXMO affiliate program