Екологічна катастрофа: завод без документів труїть українців фенолом (відео)

28 сентября 2018 г. в 14:41

У Луцьку місцеві жителі стали заручниками роботи заводу «Технологія базальту» – підприємство працює вже без необхідних документів, викидаючи в повітря шкідливі речовини, екологи безрезультатно продовжують боротьбу.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про ситуацію, що склалася, повідомляють у сюжеті 24 каналу.

Автори відео стверджують, що житловий комплекс здали в експлуатацію два роки тому. Будівлі розташовані менш ніж в 250 метрах від заводу, який виробляє утеплювальні матеріали. Згідно із санітарнимм нормами, навколо заводу повинен бути пустир (захисна зона). Проект заводу розробляли 16 років тому, але вже на той момент санстанція дозволила місцевій владі віддати спірну земельну ділянку під житлову забудову.

Зараз начальник екоінспекції у Волинській області Олександр Ткачук стверджує, що голова сільради виділив землю під житлову забудову незаконно. Однак місцеві жителі придбали житло і досі страждають.

Важливо також і те, що термін останнього дозволу на викиди шкідливих речовин у заводу закінчився в березні. Його продовжувати в Держпродспоживслужбі відмовилися. Іншими словами, підприємство працює з порушенням українського законодавства.

У Держпродспоживслужбі кажуть, що в повітрі міститься фенол. «Ми виявили перевищення гранично допустимих концентрацій такої речовини, як фенол. Від 30 до 90%», – говорить Назар Орел начальник управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Зазначимо, фенол – це високотоксична речовина. За нормативами її відносять до категорії «два» або досить шкідливих/небезпечних для організму хімічних речовин.

EXMO affiliate program