Екс-начальник Іллічівського порту оголошений у міжнародний розшук

3 августа 2011 г. в 12:16

Генпрокуратура та МВС оголосили в міжнародний розшук колишнього начальника Іллічівського морського торгового порту (Одеська область) Костянтина Лавриненка.

 8.jpg
Про це в інтерв'ю виданню "Коммерсант-Украина " повідомив віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков.

"Він не тільки звільнений, але й оголошений Генеральною прокуратурою й МВС у міжнародний розшук", - заявив Колесніков, відповідаючи на запитання, чому був звільнений Лавриненко.

Зі слів міністра, в останні два тижні своєї роботи Лавриненко перерахував 10 млн доларів на рахунок невідомої компанії. "Зробив передоплату незрозуміло за що в розмірі 10 млн доларів на адресу незрозумілої компанії. Я думаю, ці гроші нам вдасться повернути, а йому доведеться відповісти за законом", - зазначив Колесніков.

Крім того, за даними віце-прем'єра, Лавриненко підозрюється у спробі переказу активів Іллічівського морпорту в приватний порт.

"Один з так званих інвесторів купив в Іллічівську маленький рибний порт і спробував перевести активи найбільшого державного Іллічівського морського торгового порту на свій маленький рибний порт. Колишній начальник Іллічівського МТП раніше саме був начальником цього маленького рибного порту. Якщо ви купили рибний порт, будь ласка, ловіть рибу, робіть кільку в томаті. А захопити актив великого порту вам ніхто не дасть", - розповів міністр.

Нагадаємо, 14 червня Міністерство інфраструктури звільнило Лавриненка з посади начальника Іллічівського морпорту за невиконання показників ефективності використання державного майна.

Крім того, за даними міністерства, за керівництва Лавриненка в 1 кварталі дві світові контейнерні лінії MAERSK й ZIM були переведені на обслуговування з контейнерного термінала Іллічівського морпорту на приватний Іллічівський морський рибний порт, через що Іллічівський морпорт може втратити більш як 32 млн гривень до кінця 2011 року внаслідок зниження вантажопотоків.

Іллічівський морпорт входить до п'ятірки найбільших в Україні.

 

Екс-начальник Іллічівського порту оголошений у міжнародний розшук

EXMO affiliate program