Херсонські рятувальники провели навчання в локомотивному депо

29 апреля 2011 г. в 21:10

Тривога для херсонських рятувальників. Надзвичайна ситуація в локомотивному депо - там виникла пожежа.


На рейках лобом у лоб зіткнулися вагон та цистерна з паливом. Майже 100 кубометрів бензину вилилося на землю. Усе це загорілося, і понад 150 квадратних метрів колій перетворилося на вогняне пекло. Щоправда, все лише в уяві. У Херсонському вагонному депо відтворили реальну ситуацію, яка виникла 15 років тому.

Ігор Шишкін, керівник навчань:

- Проводилися маневрові роботи, був спуск зі спеціальної горки, і цистерна врізалася в напіввагон, напіввагон підстрибнув, і своїм зчепним устройством пробив торцову частину цистерни. Стався витік, і сталася аналогічна подія 15-річної давнини.

Сьогодні з пожежею впораються швидше, впевнені рятувальники. Бо еменесівці, залізничники та комунальники працюють як одне ціле, та й наука і техніка пішли вперед.

Сергій Піоро, рятувальник:

- Костюм ТК-800, то есть, предназначен непосредственно, чтоб заходить в очаг, 800 градусов выдерживает, продолжительность в огне - 3 минуты, вот. Ну, то есть, за это время мы должны сделать свою работу.

Аби ускладнити навчання, до масштабної пожежі додали ще й ДТП на залізничному переїзді. Нібито вагон збив легковика. Усе робили по-справжньому, окрім евакуювання людей. Із поставленим завданням впоралися на "відмінно". Наступного разу тренуватимуться ліквідовувати аварію з хімічними речовинами.

 

Джерело: НТН

 

Херсонські рятувальники провели навчання в локомотивному депо

EXMO affiliate program