Хлопця, який кинув навчання, щоб доглядати за хворою матір’ю,не хочуть поновлювати у школi

2 ноября 2011 г. в 13:20

усі діти повертаються з канікул до школи, а парубок із Севастополя радий би, але у рідній гімназії його ніхто не чекає. Три роки тому хлопець припинив навчання у сьомому класі, і тільки тепер, у 18 років, згадав – вчитися треба і ніколи не пізно.

 23.jpg
Сергію вже є 18, але  середньої освіти в нього і досі немає. Хлопець говорить – відучився у гімназії 7 класів  і більше на уроки  не ходив. Причина – переїхав до іншого міста, щоб доглядати за хворою матір’ю.
 
Як тільки парубок став повнолітнім, вирішив – треба все ж таки завершити навчання і поновитися у 8-му класі. Але директор гімназії не захотіла вносити до списків такого учня, жінка знайшла 2 причини – Сергій надто дорослий як для восьмикласника, і надто високий – у нього зріст метр 90.

Заяву про те, щоб хлопця знову прийняли на навчання, писав батько Сергія. Каже – директорка усно йому пояснила, що такий учень їй не потрібен.

Повторити те саме журналістам директор очевидно не захотіла. Ми приходили до гімназії, відправляли листа і дзвонили, але отримали тільки  таку відповідь.

 

«Директора сейчас нет в школе».

 

За керівника гімназії відповіло міське управління науки і освіти. Тут цілком і повністю підтримують свою колегу. Освітяни кажуть – звичайні школи, ліцеї і гімназії створено для дітей від 6 до 18 років. Повнолітньому парубку навчатися разом із дітворою чиновники нібито не можуть дозволити. Тому пропонують або закінчити гімназію екстерном (за прискореною програмою), або йти до вечірньої школи.

Однак із освітянами не погоджуються юристи. Кажуть, парубок має усі права навчатися саме у гімназії, денно. Бо його особиста справа й досі зберігається  у цій школі. Нав’язувати Сергію екстернат чи вечірню освіту чиновники не мають жодного права.

СЕРГІЙ ЗАЄЦЬ – ЮРИСТ:
«Никто не может лишить ребенка возможности продолжать обучение в школе. При этом закон гарантирует каждому свободу выбора учебного заведения. Навязывать вечернюю школу никто не имеет права».

Головне питання для юристів: чому всі три роки поки Сергій не вчився гімназія його не шукала. Про те, що дитина не відвідує школу, директор мала повідомити прокуратуру. На думку юристів,  у гімназії просто побоялися зіпсувати репутацію або ж мовчки отримували від держави гроші на навчання Сергія.

СЕРГІЙ ЗАЄЦЬ – ЮРИСТ:
«Когда ребенок поступает в школу, он просто так исчезнуть, отчислен быть и т.д. не может. Такое событие причиняет ущерб учебному заведению. Нельзя исключить того, что на содержание этого ребенка, на его обучение школа получала дополнительное финансирование».

Парубок говорить – до школи не повернули, до армії не взяли, тому зараз він просто сам для себе займається спортом.  Батько парубка вже звернувся до прокуратури, чоловік хоче, аби директорку гімназії звільнили – за те, що порушує права людини на здобуття середньої освіти.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

 

Хлопця, який кинув навчання, щоб доглядати за хворою матір’ю,  не хочуть поновлювати у школi

EXMO affiliate program