“Як ми б здали зброю, вони б нас розстріляли” – боєць “Донбасу” розповів про вихід з оточення під Іловайськом

30 августа 2014 г. в 14:49

Українські військову під час виходу з Іловайська попали в засідку, їх обстріляли, багато поранених та загиблих.

 

258.jpgПро це по телефону в Еспресо.TV з місця бою повідомив Валерій, боєць батальйону “Донбас”.

“Ми були в Іловайську, після оточення почали виходити з колоною десь в районі Красносільського, нашу колону обстріляла танкова дивізія російської армії. Наша колона – це батальйон “Донбас” та українські військові танкісти. Нас близько 30-40 поранених, скільки вбитих навіть не можу точно скзать вони всі лежать”, – розповів він.

За словами Валерія, українські військові не сдавали зброю, незважаючи на пропозицію російських військових.

“Ми нічого не здали, якщо ми здамо зброю вони нас розстріляють. Там ціла танкова дивізія російська. Зараз поки не стрілять, весь час тримають під прицілом. Всього залишилося з батальйона менше 70 осіб. Тут поле, техніка наша розбита, трупи людей, Я такого не бачив навіть в Афгані. Вони нам дали можливість забрати вбитих і поранених. Українське командування нас обіцяють вивести. Ми вже 24 години тут. Також ми чекаємо свого командира батальйона Семена Семенченко”, – сказав він.

Також Валерій розповів, що журналісти Еспресо.TV їхали окремо, під час обстрілу всі українські військові “розсипались”. Де зараз журналісти він не знає.

Також боєць “Донбасу” сказав, що харчуються вони тим, що є. “Кавуни, люди допомагають, у кого корова є, хтось молоко дасть”.

EXMO affiliate program