«Казачки» вже мало не стріляють у спостерігачів ОБСЄ

27 марта 2015 г. в 16:10

Так званим російським «казакам», які воюють на Донбасі», Мінські угоди, схоже, не указ. Мало того, що важке озброєння, відповідно до них, не відвели, то ще й місії ОБСЄ не дають переконатися в цьому. Бойовики «ЛНР» допускати міжнародних спостерігачів до сховків свого озброєння не хочуть.


Так, 25 березня терористи не пустили місію ОБСЄ у Перевальськ, хоч візит був погоджений із бойовиком, який контролює окуповане місто.

«Польовий командир НЗФ «казаків» відмовив спостерігачам у доступі й агресивно вимагав покинути територію», — повідомили сьогодні в РНБО.

Ще гірший інцидент із міжнародною спостережною місією тарписвя біля Станиці Луганської.

Там бойовики, за даними РНБО, «направили автомати на машину місії, що змусило спостерігачів покинути місце».

Крім того, місії ОБСЄ бойовики двічі відмовляли у доступ до місць, «де зберігалася важка техніка НЗФ, — йдеться в звіті ІАЦ РНБО. — Лише з третьої спроби представники місії змогли проінспектувати один зі складів, але інші будівлі зі зброєю залишилися закритими».

У Раді нацбезпеки підсумували це так: «Усі ці інциденти вчергове підтверджують грубі порушення Мінських домовленостей з боку бойовиків та їх зухвале ставлення до міжнародної моніторингової місії».

 

По материалам: 7days

EXMO affiliate program