Комунальна пустеля. На Харківщині майже сотня родин вже чверть сторіччя живе без води

5 октября 2011 г. в 10:16

Зі свердловин в них течуть помиї, а питну воду комунальники підвозять раз на тиждень.

 3.jpg
У містечку Дергачі на кожному подвір’ї своя свердловина. Але вже 25 років поспіль звідти ллється не питна вода, а щось смердюче та брудне.

Місцева влада відреагувала лише кілька років тому. Воду почали підвозити централізовано, раз на тиждень. Але на всіх бажаючих – а це сотня родин – її просто не вистачає.

Важче за всіх одиноким та  прикутим до ліжка пенсіонерам. Якщо сусіди пару відер не принесуть – старим просто не вижити.Про гігієну мова взагалі не йде. Щоденний душ для людей – це розкіш.

Люди впевнені – воду у свердловинах отруїв місцевий полігон побутових відходів. Сміття сюди везуть з усього півторамільйонного Харкова – по двісті вантажівок на добу. На сміттєзвалищі не відкидають – колись, за радянських часів, - полігон міг забруднювати воду. Але сьогодні тут все за останнім словом техніки. Це підтверджують і санлікарі. Але хто ж тоді отруює воду – фахівці і досі не можуть з’ясувати . Чим зарадити людям – теж не знають. Питну воду комунальники підвозять, а відтак претензій до них немає.

Екологи тим часом кажуть  - води, яку людям привозять - для життя не вистачає. Тож населення хоч не хоч, а  використовує отруйну воду. А відтак – люди масово страждають від хронічних захворювань.     

Отримати коментар від місцевих чиновників знімальна група намагалася протягом трьох днів. Відповідальних за комунальне господарство або не було на місці, або вони відмовлялися від розмови. А голова району телефоном взагалі сказав, що проблеми із водою у Дергачах журналістам привиділися.  

До цієї справи вже приєдналися правозахисники. У Президента та Кабміну вони просять оголосити сотню тутешніх будинків зоною екологічної катастрофи. Тоді люди зможуть отримати пільги, додаткове безкоштовне лікування та навіть грошову допомогу.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Комунальна пустеля. На Харківщині майже сотня родин вже чверть сторіччя живе без води

EXMO affiliate program