Ланцюжок масових отруєнь в Україні: що трапилося у школі Миколаєва

21 мая 2018 г. в 23:13

Масове отруєння дітей у Миколаєві: 39 учнів ушпиталені, з них двоє перебувають у реанімації. Ще 400 школярів евакуювали

На території навчального закладу невідомі розпилили речовину, яка за подразнювальними ознаками схожа на "Черемуху". Правоохоронці встановлюють зловмисників, а з постраждалими поспілкувались кореспонденти "5 каналу".

Під час уроків учням Миколаївської школи №6 стало зле. Діти почали скаржитися вчителям на головний біль, нудоту, кашель, почервоніння очей.

"Нам стало важко дихати, почали кашляти. Дуже горло драло", - розповідає один з потерпілих.

Усіх постраждалих каретами "швидкої" доправили до дитячої міської лікарні. Медики заспокоюють: нині життю дітей нічого не загрожує. Їх стан оцінюють як середньої тяжкості.

"Двох дітей шпиталізували до реанімаційного відділення, тому що в них були більш виражені симптоми інтоксикації. При цьому, стан – середньої тяжкості, бліді шкіряні покрови, запаморочення. І під динамічним спостереженням їх залишили у відділенні реанімації", - коментує начальник відділу з охорони материнства та дитинства Миколаївської міськради Вікторія Заміхановська.

Поки медики надають допомогу дітям, у школі працюють правоохоронці та рятувальники. За попередніми даними працівників служби з надзвичайних ситуацій, у навчальному закладі розпилили сльозогінний газ. Припускають, що це може бути "Черемуха". Втім остаточні висновки зроблять після ретельного обстеження місця події та спостережень за станом дітей.

"Спеціалістами аварійно-рятувального загону спеціального призначення проведено заміри повітря. За результатами замірів небезпечних речовин не виявлено", - констатує старший помічник начальника чергової зміни Оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС у Миколаївській області Антон Зінченко.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею "Хуліганство" і з'ясовують, хто приніс і розпилив у школі аерозоль.

5.ua

EXMO affiliate program