Луценко пригрозив Ситникові криміналом (відео)

6 декабря 2017 г. в 19:45

У середу, 6 грудня, генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що директорові Національного антикорупційного бюро Артемові Ситнику загрожує кримінальна відповідальність за порушення правил роботи відомства.

"Кримінальна відповідальність за вже допущені помилки обов'язково буде, в першу чергу, керівника відомства, який відповідно до закону, має повноваження і зобов'язаний відповідати за дотримання всіх правил", – сказав Луценко під час звіту у Верховній Раді.

Генпрокурор запропонував профільному комітету парламенту скорегувати закон про НАБУ та передбачити набір усіх працівників бюро за відкритим конкурсом.

Крім того, Луценко запропонував НАБУ зареєструвати в СБУ всі прослуховувальні пристрої і забезпечити обмін інформацією зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою про хід слідчих дій.

"Молодий керівник молодого підрозділу, на жаль, не впорався з дотриманням чинного законодавства у своїй діяльності і замість того, щоб визнати помилки, сісти за стіл і, можливо, змінити законодавство, можливо, змінити свою практику, кличе на допомогу старших товаришів (зі США)", – додав глава ГПУ.

Нагадаємо, що правоохоронці "не поділили" заступницю керівника ДМСУ.

Канал 24

EXMO affiliate program