Майор міліції вимагає у екс-губернатора Харківщини 20 тисяч гривен моральної компенсації

13 октября 2011 г. в 09:20

Так правоохоронець захищає честь мундира. Ще влітку офіцера на всю країну звинуватили у побитті журналіста. 

sud1.jpg

 

Конфлікт між міліціонерами та журналістом був два місяці тому. Тоді правозахисники та громадські активісти влаштували тут акцію протесту - розгорнули наметове містечко. Свої дії із чиновниками протестувальники не узгоджували, тому міліція приїхала, щоб намети прибрати.


Два місяці тому у Харкові звільняли транспортників. Люди щоб себе захистити вийшли на акцію протесту, усю акцію знімали на відео. Міліція у свою чергу отримала вказівку забезпечити громадський порядок, оскільки дозволу на мітинг транспортники не мали. Інтереси правоохоронців і протестувальників не співпали почалася штовханина.


Людина, яка впала і, як потім пояснила -  нібито  втратила свідомість – Денис Корнєв. Хлопець назвався журналістом. Протестувальники стверджували – його покалічили.


Вже наступного дня у ЗМІ говорили, що парубка побив майор міліції Володимир Чугаєвський. Але офіцер впевнений, що став жертвою заздалегідь спланованої вистави. Журналіста він не чіпав. Більш того  парубок  аж надто театрально падав.


За майора заступилося керівництво. У райвідділі розповідали – медики не знайшли у журналіста жодних ушкоджень.


У лікарні Корнєв справді пробув менше доби. Журналіст наполягає - незважаючи на страшний біль  у шиї, його назвали здоровим і просто відмовилися лікувати.


Тим часом скандал у ЗМІ набирав обертів. Міліціонер каже – його стали називати «катом у погонах», а рідним  підкидати записки із погрозами.


Майор зітхнув з полегшенням лише за кілька тижнів. Прокуратура провела перевірку і підтвердила, що міліціонер нікого не бив і закон, відповідно, не порушував. Далі цікавіше - А адвокат правоохоронця знайшов докази того, що Денис Корнєв взагалі не  журналіст і здебільшого, каже, займається політичними акціями та провокаціями.


Тепер офіцер захищає честь свого мундиру свої у суді. Міліціонер склав два позови – проти Дениса Корнєва та екс-губернатора Харківщини Арсена Авакова. Бо саме той, за словами правоохоронця, через ЗМІ звинувачував його у побитті журналіста. Від опонентів міліціонер чекає публічних вибачень та по двадцять тисяч гривень моральної компенсації.       


На попереднє слухання представники колишнього губернатора не прийшли. Дізнатися думку самого політика теж не вдалося.  


А ось Денис Корнєв спростовувати історію про побиття не збирається. Хоча конкретно майора Чугаєвського у колотнечі зараз і не звинувачує. Парубок  стверджує – в нього є і медичні довідки про травми, і докази журналістської діяльності. Але показувати їх зараз він не хоче – каже, береже для суду. Молодий чоловік обіцяє стояти на своєму до кінця.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv


Майор міліції вимагає у екс-губернатора Харківщини 20 тисяч гривен моральної компенсації

EXMO affiliate program