Майже 1400 ДТП і 11 загиблих: стало відомо про наслідки першого снігу в Україні

16 ноября 2018 г. в 01:27

В Україні у день першого снігопаду, 14 листопада, відбулося 1358 дорожніх аварій із постраждалими. Вони забрали життя 11 осіб, а кількість травмованих досягла 96.

Про це повідомили на сторінці Національної поліції України у Facebook. Причиною більшості з аварій стало те, що водії виїжджали в ожеледицю на літніх шинах.

"За минулу добу маємо страшну статистику. Через погодні умови, неуважність, недбалість та інші причини сталося 1358 ДТП", — пояснили у поліції.

Варто зазначити, що в одній лише столиці відбулося 498 аварій, що становить 85% від загальної кількості. Як повідомив депутат і директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель на своїй сторінці у Facebook, тільки 30% водіїв Києва змінили шини на зимові вчасно.

"Про погіршення погодних умов і снігопади синоптики попереджали заздалегідь. Але недбале ставлення водіїв до заходів власної безпеки завжди призводить до негативних наслідків. Щонайменше половини ДТП вдалося б уникнути у разі своєчасної заміни сезонної гуми автомобілів", — підсумував Майзель.

Нагадаємо, що з самого ранку 14 листопада Київ скували 10-бальні затори. Неможливо пересуватися було не тільки на особистому, але й деякому громадському транспорті.

Обозреватель

EXMO affiliate program