Масове затримання українців в Польщі: з'явилася реакція МЗС

8 ноября 2017 г. в 23:02

Міністерство закордонних справ України поки не отримувало офіційної інформації про затримання польськими прикордонниками 17 українців, які порушили правила перебування в Польщі. Про це повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

За його словами, наразі немає офіційної інформації про виявлення 17 громадян України, які порушили правила перебування в Польщі.

"Я скажу, що офіційної інформації у мене немає, але це вже не перший раз, коли польська поліція, як і чеська, і не тільки чеська, регулярно проводять перевірки дотримання іноземцями законодавства або законів країни перебування", – сказав Кирилич.

Зокрема, перевіряються підстави для перебування, а якщо іноземці працюють, то підстави для легального працевлаштування.

"При виявленні іноземців, які порушили режим перебування в країні, і на незаконних, нелегальних підставах працюють в країні, їх відправляють в країну громадянства", – додав дипломат.

"Вони проводять так звані рейди. Знаючи, що в країні працює і знаходиться багато іноземців, вони проводять рейди з виявлення іноземців і перевіряють підстави їх перебування. Якщо знаходяться на законних підставах, то до них питань немає, а якщо вони перевищили термін перебування і ще працюють незаконно, то звичайно, їх відправляють в країну громадянства. І такі перевірки не є поодинокими. Вони проводяться регулярно і виявляють подібні факти", – зазначив Кирилич.

СЕГОДНЯ

EXMO affiliate program