Меджліс назвав заяву про вбивство дівчини ісламістами провокацією

28 мая 2011 г. в 15:20

Лідер Меджлісу Мустафа Джемілєв з'ясовував, чи було вбивство 19-річної дівчини в Криму здійснено на релігійному ґрунті ісламістами, які за попередньою версію, закидали дівчину камінням за законом шаріата.

 
"Як я зрозумів, зі слів батька, їх сім'ю можна віднести навіть до невіруючих. Вони і в мечеть ніколи не ходили. Батько - кримський татарин, ну формально вони вважаються мусульманами, але ніяким там ваххабізмом навіть і не пахло! Так що мабуть це якась провокація", - наголосив Джемілєв.

Представники Меджлісу звернулися в міліцію разом з батьком затриманого. Як з'ясувалося, підозрюваний - справді молодий чоловік 16-ти років Білял Газієв. З убитою вони разом вчилися.

У міліції начебто є свідчення цього юнака. Але потім, коли йому прислали адвоката, Газієв сказав, що нічого такого він не скоював. Батькові він сказав приблизно наступне:

"Дядечки з міліції сказали мені, що ось так треба говорити. Я їм кажу, що не маю жодного стосунку, що я її тільки проводжав. Але мені міліціонери сказали ось так говорити", - розповів Джемілєв.

За його словами, проти юнака грає той факт, що у нього був виявлений телефон загиблої та сліди крові на одязі. Щоправда, як показала експертиза, це були сліди його крові.

Джемілєв також також відзначив, що інформація про вбивство, яке було скоєно на релігійному ґрунті це, швидше за все, провокація.

Водночас, у головному управлінні МВС України в Криму категорично спростовують інформацію про те, що вбивство 19-річної дівчини було скоєно на релігійному ґрунті.

"Не знаю, звідки взялася ця інформація. За нашими даними, молодий чоловік, який підозрюється у вбивстві, був однокурсником вбитої. Причина, яка змотивувала хлопця на таку жорстоку розправу, вражає цинізмом – «просто захотілося вбити її", - розповіла Ольга Богославська, головний спеціаліст у зв'язках з громадськістю ГУ МВС у Криму.

Як стало відомо, правоохоронці встановили особу загиблої. Нею виявилася 19-річна студентка місцевого технікуму, яку близько тижня тому оголосили в розшук батьки. Смерть дівчини настала внаслідок відкритої черепно-мозкової травми, а також були помітні сліди удушення.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники міліції вийшли на слід ймовірного вбивці - 16-річного місцевого жителя, який вчився разом з дівчиною в одній групі.

Оскільки хлопець неповнолітній, його первинний допит фіксувався на камеру і проводився в присутності адвоката і педагога. Підозрюваний дав свідчення. У той день юнак розповів однокурсниці, що втратив в лісосмузі недалеко від технікуму якусь річ і просив дівчину допомогти знайти її. Вона погодилася. У момент пошуку нібито загубленої речі зловмисник і втілив у життя свій підступний план.

Водночас, за інформацією т.в.о. начальника Радянського РВ Дмитра Кратько, згодом затриманий від своїх свідчень відмовився.

Наразі правоохоронці працюють над збором достатньої бази, щоб довести причетність підозрюваного до скоєння даного злочину слідчим шляхом.

За даним фактом збуджено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 115 ч.1 КК України - умисне вбивство. Ведеться слідство.

Як повідомлялося раніше, троє прихильників ісламу забили 19-річну дівчину камінням через те, що вона не виправдала довіри одного з них, прикриваючи себе таким чином законом шаріата.

 

Источник: tsn.ua

 

Меджліс назвав заяву про вбивство дівчини ісламістами провокацією

EXMO affiliate program