"Ми живемо на зламі епох": політолог пояснила, чому "світ роз’єднується" (Відео)

22 июля 2018 г. в 07:01

Ситуацію в Америці, Ізраїлі та Європі пояснюють глобальні явища, на які людство не може вплинути. Їх потрібно пережити

В ефірі "Інформаційного дня" на "5 каналі" політичний консультант Ірина Сєрова прокоментувала світові тенденції та пояснила, чому нам здається, ніби світ роз’єднується.

"Я хочу зараз всім глядачам пояснити таку глобальну річ, чому так відбувається; чому ми бачимо, начебто світ роз’єднується і перемагають популісти, псевдопатріотичні гасла "давайте роз'єднуватися, а не об'єднуватися". Ми зараз живемо на зламі двох епох. Інноваційна епоха перемагає зараз над промисловою. Наше життя дуже прискорюється, дуже змінюється – в усіх проявах. Якщо раніше (навіть 50 і 20 років тому) стандартний сценарій життя будь-якої людини в Америці, Канаді, Австралії чи Європі був таким: "народився - отримав освіту - взяв кредит – оженився - взяв кредит - будинок купив - віддав кредит - помер", то зараз є нюанси сценаріїв. Світ навколо нас змінюється разом з інформаційними потоками", - каже Сєрова.

Вона продовжує: "Що робить людська психіка, коли довкола неї начебто все рушиться? Вона хоче упиратися цьому і казати "Стоп, я хочу, щоб все було так, як у моїх батьків; щоб все було зрозуміло; залиште мене в покої, залиште мою країну в покої". І приходить такий собі популіст, середньої ланки бовдур, який нічим не відрізняється від інших таких бовдурів, але говорить "Я залишу все, як було. Я зроблю твою країну сильною і великою". Все, людина плескає і хоче за нього голосувати".

Водночас, йдеться про тих виборців, які "далекі від політики".

"Але це, фактично, гра на той електорат, нижче середнього – освітнього і так далі. Я зараз не хочу нікого образити. Це люди, які вважають себе далекими від політики", - зазначає політичний консультант.

Розповіла вона і про те, як такі тенденції впливають на геополітику.

"Все це показує нам картину, що Ізраїль сходить з розуму, приймає закон про те, що це єврейська держава при 20% арабській присутності і відкритому питанні Палестини. Європа сходить з розуму зі своїми популістами, Америка не знає, що робити з Трампом. Фактично, ми бачимо все це, але ми маємо це пережити. Це трансформаційна ситуація", – пояснює експерт.

5.ua

EXMO affiliate program