Міліціонери безпідставно затримали хлопця і цілу ніч тримали у наручниках

9 марта 2011 г. в 10:42

У Донецьку прокуратура порушила кримінальну справу проти міліціонерів, які із застосуванням наручників затримали і доставили до відділку простого перехожого. Втім, самі міліціонери стверджують – це наклеп, через проблеми з законом самого потерпілого.

 Роман Савісько, потерпілий:
«остановилась машина подошли сотрудники милиции, представился один из них, стали по бокам взяли двумя руками за руку, завели руки и одели наручники»
   
21-річний шахтар Роман запізно повертався додому. Стверджує, без всяких на то пояснень дільничні йому заламали руки та відвезли до найближчого відділку. (опорного пункту – не в райвідділок)

Роман Савісько, потерпілий:
 «около 4 часов продержали, отношение конечно было очень грубое, не давали ничего сказать, в туалет просился тоже в наручниках держали, ни в туалет не разрешали сходить ничего ».

    Хлопця відпустили коли до відділку прийшла стурбована матір. Втім, чому правоохоронці затримали сина і тримали його у наручниках - міліціонери так і не пояснили.

 Наталія Мєднова, матір Романа:
 «не знаю цели их – то ли заработки, то ли провокация какого-то уголовного дела, я не буду судить – это нужно задать вопрос им».

   

Після ночі у відділку родина звернулася до прокуратури. Проти трьох співробітників міліції там порушили кримінальну справу за перевищення влади. Тепер правоохоронцям погрожує до 8 років позбавлення волі.

 Вікторія Крамаренко, старший помічник прокурора Кіровської прокуратури Донецька:

   
«потерпевший никаких противоправных действий не совершал, никакого обвинения в совершении преступления либо админправонарушения ему предъявлено не было, никакого сопротивления сотрудникам милиции он не оказывал и оснований для применения спецсредств у них не было».
   
Після інциденту міське управляння МВС одного з правоохоронців звільнило. Однак, ще двоє дільничних і надалі продовжують працювати.

 Роман Романов, заступник начальника Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області:
«нами проводилось служебное дело по данному факту, но как вы понимаете, только суд может принять решение - виноват человек или нет, поэтому окончательное решение будет принято только после суда по этим сотрудникам и данному факту ».

    Міліціонери свою провину заперечують та завіряють - наручники ніхто не застосовував. Мовляв, це була звичайна перевірка документів. У хлопця їх не було і той добровільно згодився проїхати до відділку. А скандал виник через старі проблемі потерпілого із законом.

Максим Гончаров, звільнений міліціонер:
«на тот момент у данного парня, Романа, находилось дело в суде – какие-то проблемы были с законом, поэтому его мать утверждала, что мы его преследуем, пытаемся за ним следить, более подробно что-то узнать о нем ».

 Наталія Мєднова, матір Романа:
«не я бегала за правоохранительными органами, не мы создавали ситуацию, т.е. не мы подъезжали и надевали наручники, не мы везли в ГОМ№2 и вызывали кого-либо из них ».

    Наразі і потерпілий хлопець і обвинувачені міліціонери чекають поки остаточну крапку поставить суд. Кожний сподівається на своє.

Роман Савісько, потерпілий:

«это не работники милиции – им там не место, так если они относятся к людям – они не защищают, они еще хуже делают. Им надо работать где-нибудь в шахтах, на заводах – вот там их место».

Максим Гончаров, звільнений міліціонер:

«Я конечно хочу вернуться в милицию – я для этого учился и это было моей мечтой. Я хочу работать, и надеюсь, что буду работать».

 

Міліціонери безпідставно затримали хлопця і цілу ніч тримали у наручниках

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19,25 на телеканалі ICTV

 

 

Міліціонери

EXMO affiliate program