На Дніпропетровщині затримали двох шахраїв, які у формі даішників видурювали у водіїв гроші

4 мая 2011 г. в 17:50

Напевно, усі автолюбителі, що подорожують теренами Дніпропетровської області автошляхом «Харків-Сімферополь», знайомі з напастю, що на жаль усе ще притаманна цим місцям – придорожніми шахраями.

 

Кремезні молодики, яким працювати б по-справжньому, по-чоловічому, не гребують вводити в оману ані своїх співвітчизників, ані іноземних водіїв. Вдягають форму, яку й досвідчене око не одразу відрізнить від міліцейської, оздоблюють її погонами, шевронами, беруть до рук смугастого жезла – і гайда на трасу, гроші «заробляти».


Своєю чергою, міліція Дніпропетровщини вживає усі необхідні заходи аби будь-який водій, що рухається дорогами нашого регіону, не став жертвою лжедаішників. Задля цього вздовж автошляхів на бігбордах розміщена соціальна реклама, яка має на меті допомогти учасникам дорожнього руху упізнати шахраїв й негайно зателефонувати до міліції.

 

Окрім цього, у прикордонних районах Дніпропетровщини на стаціонарних постах ДАІ співробітники міліції зупиняють автомобілі з іноземними номерами та вручають їм буклети з роз’яснювальною інформацією, як саме себе поводити у тій чи іншій екстремальній ситуації, в тому числі при зустрічі з придорожніми шахраями.


2 травня 2011 року співробітниками взводу дорожньо-патрульної служби із забезпечення супроводження УДАІ ГУМВС України в Дніпропетровській області під час відпрацювання автодороги Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта у Новомосковському районі був затриманий автомобіль «Мазда-6» під керуванням 28-річного місцевого мешканця, який був вдягнений у формений одяг працівника дорожньо-патрульної служби та нібито за порушення правил дорожнього руху України зупинив автомобіль «Опель Антора» з російськими номерами, яким керував 33-річний мешканець м. Подольськ Російської Федерації.

 

Слід зазначити, що в автомобілі «Мазда-6» був встановлений прилад, який змінював автоматично, шляхом натиснення відповідної кнопки у салоні, державний номер з білого на синій. Також, під решіткою радіатора на вказаній автівці були встановлені спеціальні світлові прилади чевоного та синього кольору. Помітивши патрульний автомобіль ДАІ, пасажир «Мазди-6» зник у лісосмузі. На теперішній час його особа встановлена та приймаються заходи щодо його затримання.

 

Під час візуального огляду автомобіля-порушника, в салоні правоохоронцями були знайдені світлоповертаючий жилет, жезл для зупинки транспортних засобів та правила дорожнього руху України. Автомобіль разом із 28-річним порушником був затриманий та із постраждалою стороною – громадянами Російської Федерації для подальшого з’ясування усіх обставин злочину доставлені до Новомосковського МВ міліції.


На теперішній час слідчим відділом Новомосковського МВ вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за ч. 2 ст. 353 КК України «Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи».

 

На Дніпропетровщині затримали двох шахраїв, які у формі даішників видурювали у водіїв гроші

EXMO affiliate program