На Хмельниччині міліція затримала дочку та матір, які намагались продати малолітню дитину

7 августа 2011 г. в 20:08

За дворічного сина жінки зажадали 40 тисяч гривень. Окрім хлопчика у родині зростає ще семеро неповнолітніх дітей. Коли одна з сестер дізналась, що братика продали, дівчина спробувала втопитися.

deti3.jpg

 

Два місяці тому оперативники дізнались, що двоє жінок намагаються продати малолітню дитину. За дворічного сина молода дівчина запросила 40 тисяч гривень, її матір стала пособницею у злочині. Коли угоду було укладено, обидві жінки опинились за ґратами. Роль покупців дитини вміло зіграли оперативники.

Звістка про злочин приголомшила все село. Люди не знаходили від обурення слів. Жінок відмовились визнавати навіть родичі. Кажуть, самі б нагодували їх тими проклятими грішми.

Та надалі справи обернулися ще гірше. Коли про злочин дізнались діти затриманих жінок, малечу охопив страх. Одна з дочок спробувала накласти на себе руки.

Тетяна Чернявська, дільничний педіатр:

Діти дуже перелякані. Їм уже сказали, що бабуся продала свого онука, то вони плакали. Навіть одна дівчинка бігла втопитися, то її сусіди перепинили.

Щоб запобігти поширенню паніки в родині, з дітлахами працюють досвідчені психологи та вихователі. Дорослі бояться, що у дітей може статися рецидив. Проти маму та бабусю-бізнесменш порушили кримінальну справу та помістили до слідчого ізолятора.

Юлія Гринь, інспектор прес-служби міліції:

Санкція статті передбачає від 8 до 15 років позбавлення волі. На даний час підозрювані затримані. Вирішується питання щодо обрання до них запобіжного заходу взяття під варту.

Братика, якого хотіли продати, міліція відправила до дитячого будинку. Лікарі обстежили малого та з’ясували, що стрес на ньому ніяк не позначився. Хлопчик ще занадто малий, аби розуміти, що з ним зробили. Його ж продавщицям радять спокутати перед ним свою провину, доки не пізно. Адже невідомо, чи зможе він їх простити, коли виросте.

Бабуся хлопчика:

Що мені зробилось в цій голові, я не можу поняти. Простіть мені всі, і люди, і Боже.
 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

На Хмельниччині міліція затримала дочку та матір, які намагались продати малолітню дитину

 

EXMO affiliate program