На Миколаївщині водій виграв суд в державтоінспекції

31 мая 2011 г. в 12:33

Співробітник ДАІ звинуватив чоловіка  у вживанні кокаїну за кермом. 

 

Такий висновок інспектор зробив  на підставі лише  експрес-тесту. Цей аналіз навіть за словами  тих самих медиків, які його робили – не є юридичним доказом. Тим не менш – інспектор виписав протокол і відібрав у водія права. Того ж дня чоловік  сам пройшов повне обстеження в обласному наркологічному диспансері. Результат експертизи був геть протилежним. В організмі  водія наркотичних речовин не виявлено. Тож  суд усі звинувачення з чоловіка зняв. Права в державтоінспекції йому повернули. Однак, ні інспектор, ні лікар,  покарання за скоєне так і не понесли.


У Миколаївській області водій судиться із державтоінспекцією. Каже – ввечері він стомлений їхав додому, а правоохоронець чомусь вирішив, що за кермом наркоман.


За словами Сергія, правоохоронець повіз його до районної лікарні, там інспектор одразу представив його як наркомана і – головне – заплатив свої 80 гривень за аналізи.

 

Дії працівника погодилося прокоментувати його керівництво.


Віталій Пастушенко – старший інспектор ДАІ:
Раленко пояснил о том, что чтобы дальше водитель не управлял в состоянии опьянения – наркотического, алкогольного либо под. воздействием мед. Препаратов – взял и оплатил.

Людмила Денищич – нарколог:
Я 25 лет рабо тала наркологом, психіатром. И я уже этих наркоманов – как говорится – как рыбак-рыбака. Т.е. – я их вижу. Клинические проявления были действительно – наркотического опьянения.
Експрес-тест показав дві прозорі смужки, це значить, що наркотиків в організмі Сергія немає. Але – лікарі не звернули увагу, що другу смужку доволі погано видно і порахували тільки одну. А це вже зовсім інший результат, позитивний, який вказує, що наркотики в організмі  - таки є.


Водій став наполягати на проведенні повторного тесту, але, каже, інспектор відмовився.


У Сергія відібрали права і склали протокол за кермування у стані наркотичного сп’яніння.


Але отримавши на руки протокол, водій поїхав не додому, а до обласного наркологічного диспансеру для проведення повторного аналізу.


З новими результатами аналізу Сергій пішов у суд і виграв. Феміда зняла з нього всі обвинувачення, але інспектора, через якого чоловік ледве не позбувся прав,  так і не покарали.


Поговорити із самим інспектором ми не змогли – виявляється, він вже  не працює у ДАІ. Звільнили, чи звільнився у міліції не пояснили, як і не визнали вини свого колишнього співробітника. Лікарка як не дивно свою помилку заперечувати не стала.


Медичка навіть отримала догану, бо  такі випадки у неї вже були.


Сергій із гордістю демонструє відсуджені у даішників водійські права і радить шоферам у подібних ситуаціях – не боятися і доводити свою правду. Наступним кроком для чоловіка може стати новий позов до міліції - вже про захист честі та репутації. Втім Сергій ще думає - чи слід позиватися вдруге.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

На Миколаївщині водій виграв суд в державтоінспекції

EXMO affiliate program