НАТО вживе заходів для стримування 'авторитарного' Януковича

3 июня 2011 г. в 14:22

Парламентська асамблея НАТО готує доповідь про Україну, в якій поставлено під сумнів перспективу євроінтеграції України. 

 

Також у доповіді говориться про необхідність реалізації низки дій для стримування зростаючого авторитаризму Віктора Януковича.

Про це повідомив керівник постійної делегації Верховної ради в парламентській асамблеї НАТО, народний депутат Іван Заєць.

Заєць зазначив, що 27-31 травня у Болгарії на весняній сесії парламентської асамблеї НАТО обговорювався проект спеціальної доповіді про Україну - "Пост-помаранчева Україна: внутрішня динаміка розвитку і пріоритети зовнішньої політики", пише ЛІГА.net .

"У цій доповіді простежується серйозна стурбованість західних партнерів перспективами європейської інтеграції України в контексті негативних тенденцій внутрішнього розвитку України, а також посилення впливу з боку Росії", - підкреслив він.

"Зокрема, в проекті доповіді відзначаються відступ України від європейських демократичних стандартів, поява елементів авторитаризму і політичного переслідування опозиції, відсутність ефективних економічних реформ, а також уразливість нового керівництва України до посиленого тиску з боку Москви", - сказав парламентар.

За словами Зайця, проект доповіді рекомендує НАТО, незважаючи на проголошений позаблоковий статус України, продовжувати політику тісної співпраці з Україною і не допускати її ізоляції на міжнародній арені, а з іншого боку ставить питання перед країнами-членами НАТО про можливу розробку і реалізацію низки дій для стримування зростаючого авторитаризму Януковича.

"Не дивлячись на певні недоліки і неточності в проекті доповіді, які можуть бути усунені під час візиту делегації парламентської асамблеї НАТО в Україну на початку липня, доповідь в цілому носить об'єктивний характер і може посприяти корекції політики нового керівництва України у напрямку відновлення демократичного розвитку і європейської інтеграції України", - резюмував політик.

 

НАТО вживе заходів для стримування 'авторитарного' Януковича

EXMO affiliate program