Новий рекорд книги Гіннеса: хлопчик народився з 34 пальцями

25 сентября 2011 г. в 11:39

Індійський малюк поставив рекорд по кількості пальців на руках і ногах. У хлопчика по 7 пальців на кожній руці і по 10 пальців на кожній нозі.

7.jpg

 

Однорічний індійський хлопчик Акшат Саксена поставив новий рекорд книги Гіннеса - він народився з 34 пальцями на руках і ногах

За словами представника книги рекордів Гіннеса, у хлопчика по 7 пальців на кожній руці і по 10 пальців на кожній нозі. Велика частина "додаткових" пальців не функціонувала, і дитина вже перенісла кілька операцій з їх видалення.

На жаль, серед численних мізинців і вказівних пальців Акшата не виявилося жодного великого пальця, тому лікарі планують реконструювати їх з використанням віддалених зайвих пальців.

Причиною появи додаткових пальців є рідкісне генетичне захворювання полідактилія, яке може передаватися у спадок або з'являтися в результаті випадкової мутації.

8.jpg

Найчастіше воно проявляється шестипалість, при цьому додаткові пальці є, як правило, недорозвиненими або рудиментарними (у вигляді невеликих відростків), але можуть бути повністю сформованими і функціональними. Зазвичай вони видаляються хірургічним шляхом в ранньому віці.

До того, як батьки Акшата звернулися до книги Гіннеса для реєстрації нового рекорду, перше місце за кількістю пальців протягом шести років займав китайський хлопчик, який народився з 15 пальцями рук і 16 пальцями ніг.

Дитина, батьки якої воліли зберегти його ім'я в таємниці, також перенесла кілька складних операцій з видалення зайвих пальців і в даний час веде нормальний спосіб життя.

 

Источник: tsn.ua

 

Новий рекорд книги Гіннеса: хлопчик народився з 34 пальцями

EXMO affiliate program