Під Горлівкою вже третій день поспіль лунають вибухи

11 августа 2011 г. в 19:11

Жителі Калининського району Горлівки щодня ходять по мінному полю. Найбільший в місті за останні десять років склад боєприпасів часів війни виявили в небезпечній близькості від двох заводів та житлових будинків.

27.jpg

 

Під Горлівкою вже третій день поспіль лунають вибухи - це летять у повітря склади боєприпасів  часів Другої світової. Вчора і сьогодні підривники знищили  майже 300  снарядів, а скільки їх всього в землі – хтозна. Примітно те, що вибухівка була у лісосмузі, – за 70 метрів від житлових будинків і двох хімзаводів.


Віктор Поляниця, старший прапорщик служби цивільного захисту:

Были найдены советские снаряды 152 милиметра и немецкие бронебойные 75 мирлиметров. Сколько здесь еще неизвестно. Предположительно не менше того количества которое уже обнаружили.


Боєприпаси знайшов чоловік, який шукав у лісосмузі метал. Говорить: спершу думав, що це старі запчастини, а коли копнув глибше,  – зрозумів, що снаряди.


Люди налякані  - кажуть: у цій лісосмузі вони завжди збирали гриби, а діти бігають сюди гратися.


Якщо вірити старожилам – раніше у цій лісосмузі базувалися німецькі військові частини. Поспіхом відступаючи з території, фашисти  залишили ці боєприпаси.


Артем Кондратюк, заступник начальника групи піротехнічних робіт:

Самый большой у нас сегодня был боеприпас 152 миллиметра это артелеристский боеприпас у него разлет осколков до километра двести метров. 


З початку року цього року на Донеччині було знайдено і знищено більш ніж півтори тисячі боєприпасів часів війни.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Під Горлівкою вже третій день поспіль лунають вибухи

 

EXMO affiliate program