Підозрюваних в організації теракту в 'Домодєдово' звільнили

20 мая 2011 г. в 11:33

Російські правоохоронці зняли обвинувачення з сестри та односельця Магомеда Євлоєва, який підірвав себе в аеропорту "Домодєдово".

 

Сестру та односельця терориста-смертника Магомеда Євлоєва, який підірвав себе у московському аеропорту "Домодєдово", звільнили з-під арешту. Слідчі визнали, що помилилися.

"Сестра Фатіма Євлоєва і односелець Умар Аушев були затримані в рамках розслідування теракту в "Домодєдово", але сьогодні з них були зняті всі звинувачення, їх повністю реабілітовано, кримінальну справу щодо них припинено", - повідомили джерела в правоохоронних органах.

Раніше Фатіма Євлоєва і Умар Аушев підозрювалися у підготовці теракту, їм були висунуті обвинувачення за статтями "теракт", "бандитизм", "незаконне виготовлення зброї".

Зокрема, за даними слідства, вони допомагали Магомеду Євлоєва у виготовленні бомби. Сам Аушев раніше зізнався, що підвозив терориста з інгуського селища Алі-Юрт до Назрані, але не знав про наміри терориста.

Адвокат затриманих зазначив, що він повністю задоволений рішенням слідства, оскільки і раніше заявляв про невинність своїх підзахисних. "Вся їхня провина полягає лише в тому, що Фатіма була сестрою смертника, а Умар Аушев підвіз свого односельця на автомашині перед тим, як смертник поїхав до Москви", - сказав адвокат.

У справі також проходить брат Євлоєва - Ахмед, зараз він залишається під арештом.

Нагадаємо, вибух у "Домодєдово" стався 24 січня. Смертник, який стояв у натовпі зустрічаючих, привів у дію начинений металевими вражаючими елементами вибуховий пристрій потужністю до 7 кілограмів тротилу. Загинули 37 людей, більше 120 були госпіталізовані.

 

Источник: tsn.ua

 

Підозрюваних в організації теракту в 'Домодєдово' звільнили

EXMO affiliate program